wikrap1 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam. W poprzednim sezonie miałem notoryczny problem z brudzącym się odcinkiem pancerza najbliżej tylniej przerzutki. Chciałbym temu zapobiec. Czy tego typu końcówki coś dają w tej kwestii? Jakie polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Najlepszym wyjściem by było puszczenie całego pancerza przez rower + dobre uszczelnienie przy przerzutce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Gumowe osłonki końcówek pancerzy zawsze coś dają-bo taka jest ich rola.Nie jest to na pewno 100% szczelność, gdyż woda i syf wszędzie wejdzie, ale na pewno w jakimś stopniu ograniczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Takie koncowki niestety zwiekszaja opory działania linki a co za tym idzie manetki. Co prawda zalezy to od konkretnych pancerzy i gumek, ale ja mialem nieciekawe doswiadczenia z takim systemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryke Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Brat śmiga na pancerzach XTR, ja mam uszczelnionego Deore przy tylnej przerzutce i złego słowa nie mogę powiedzieć. Wprawdzie opór na pewno delikatnie wzrośnie, ale według mnie warto ponieść ten koszt. Już prawie dwa lata je posiadam i całkiem dobrze żyją, wprawdzie nie przeżyły jakiegoś istnego błotnego szaleństwa, ale sporo ulew i zimowych jazd mają za sobą. Ale jak masz możliwość puszczenia pełnych pancerzy to dawaj je bez zastanowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.