Skocz do zawartości

[rower] Unibike evolution - czy da radę z moją masą ~100kg ?

mikeusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Po wielu latach rozbratu z rowerami nadszedł czas na powrót do dwóch kółek.

Mogę okazyjnie kupić ten oto rower http://www.unibike.pl/evolution.html i niemal już po niego dzisiaj pojechałem.

Ale coś mnie naszło sprawdzić dokładnie opinie o amorku, trochę poszperałem i jestem w kropce. Opinie ma różne ... ale większość z nich piszą osoby o małych gabarytach. Ja mam 185cm wzrostu i ważę ~100kg . Wyczynowcem nie jestem, skakać ze skarp na nim nie będę ... ale czy ten amorek da radę w normalnym użytkowaniu w mieście (krawężniki) + XC ale bez wielkich szaleństw ?

• Mod Team
Napisano

Amor zdecydowanie za miękki pod twoja mase. Będziesz zmuszony o dołożenie grosza i wymianę na jakiegoś gaziaka przykładowo.

Napisano

Bzdury panowie, bzdury piszecie

Mam Unibike Evo z 2009, 100 kilo wagi i nie wiem po co mialbym wymieniac amor, nie jest to rewelacja ale działa i to calkiem sprawnie, spełnia swoja role w 100%. Mnie sie to podoba, ze nie jest twardy jak skała, a przy normalnej jeździe nie robi z mojego roweru "kołyski". Do krawężników i korzeni na twoją wagę wystarczy, bierz i nie stresuj się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...