viphouse Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam. Mam problem, który nie daje mi spokoju. Można powiedzieć, że od poprzedniego sezonu coś strzela mi w rowerze. Rower to Kelly's Axis, z niecałym 1k km przebiegu. Byłem z nim dwukrotnie w serwisie. Oczywiście gdy "majster" jeździł po placu rower nie zamierzał strzelać Poprosiłem w takim razie, żeby wszystko podokręcał, no i z tego co widziałem, to chyba zrobił wszystko. Pedały wiem, że odkręcił lekko i z powrotem dokręcił, nic w nich nie smarując. Przyłączyło się jeszcze ze dwóch chłopa do tego roweru, podumało, zakręcili pedałami i miało być ok. Po 4 km okazało się, że jednak strzau mnie prześladuje ;] Możecie mi pomóc? Załączam próbkę dźwięku, telefon leżał w koszyczku na bidon, dźwięk jest taki troche "wiadrowy" z echem, ale w rzeczywsitości bardziej brzmi jak twardy strzał. Zdarza się to zarówno podczas nacisku na pedały jak i w miare spokojnej jazdy.. http://www29.zippyshare.com/v/56134326/file.html
Hakan Napisano 15 Kwietnia 2010 Napisano 15 Kwietnia 2010 Chodzi o ten strzał pod sam koniec? A to nie jest głos przeskakującego łańcucha na zębatkach kasety? Czy łącznie z odgłosem nie odczuwasz szarpnięcia w pedałach / nogach?
viphouse Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Napisano 15 Kwietnia 2010 Chodzi o ten strzał pod sam koniec? A to nie jest głos przeskakującego łańcucha na zębatkach kasety? Czy łącznie z odgłosem nie odczuwasz szarpnięcia w pedałach / nogach? Tak, pod koniec. Jadąc, naprawdę ciężko jest zlokalizować ten dźwięk. W pedałach troszkę czuje, ale praktycznie każdy stukot czuć w pedałach Puki co, jeszcze raz zostawiłem rower w serwisie. Mają go rozebrać na częsci.. Zobaczymy, będę informował jak przebiegła naprawa ;]
viphouse Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Napisano 16 Kwietnia 2010 Mała aktualizacja Dzwoniłem do serwisu, okazało się, że bębenek jest uszkodzony i muszą sciągnąć nowy.. Mają do 2 tyg na to
Mod Team Puklus Napisano 16 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 16 Kwietnia 2010 No to tak brzmi jak bębenek bo słychać jak dzwiek sie rozchodzi po szprychach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.