Skocz do zawartości

[stukanie/pukanie] Nie możliwe do zlokalizowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam problem, który nie daje mi spokoju. Można powiedzieć, że od poprzedniego sezonu coś strzela mi w rowerze.

Rower to Kelly's Axis, z niecałym 1k km przebiegu. Byłem z nim dwukrotnie w serwisie.

Oczywiście gdy "majster" jeździł po placu rower nie zamierzał strzelać :whistling:

Poprosiłem w takim razie, żeby wszystko podokręcał, no i z tego co widziałem, to chyba zrobił wszystko.

Pedały wiem, że odkręcił lekko i z powrotem dokręcił, nic w nich nie smarując.

Przyłączyło się jeszcze ze dwóch chłopa do tego roweru, podumało, zakręcili pedałami i miało być ok. Po 4 km okazało się, że jednak strzau mnie prześladuje ;]

Możecie mi pomóc? Załączam próbkę dźwięku, telefon leżał w koszyczku na bidon, dźwięk jest taki troche "wiadrowy" :) z echem, ale w rzeczywsitości bardziej brzmi jak twardy strzał.

Zdarza się to zarówno podczas nacisku na pedały jak i w miare spokojnej jazdy..

http://www29.zippyshare.com/v/56134326/file.html

:thanks:

Napisano

Chodzi o ten strzał pod sam koniec? A to nie jest głos przeskakującego łańcucha na zębatkach kasety? Czy łącznie z odgłosem nie odczuwasz szarpnięcia w pedałach / nogach?

Napisano

Chodzi o ten strzał pod sam koniec? A to nie jest głos przeskakującego łańcucha na zębatkach kasety? Czy łącznie z odgłosem nie odczuwasz szarpnięcia w pedałach / nogach?

Tak, pod koniec. Jadąc, naprawdę ciężko jest zlokalizować ten dźwięk. W pedałach troszkę czuje, ale praktycznie każdy stukot czuć w pedałach :) Puki co, jeszcze raz zostawiłem rower w serwisie. Mają go rozebrać na częsci.. Zobaczymy, będę informował jak przebiegła naprawa ;]

Napisano

Mała aktualizacja :D Dzwoniłem do serwisu, okazało się, że bębenek jest uszkodzony i muszą sciągnąć nowy.. Mają do 2 tyg na to :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...