mdepesz Napisano 14 Kwietnia 2010 Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam, Doradzcie jaka opone w rozmiarze 26 cali typu semi-slick kupic? Jezdze 70% czasu po asfaltowych drogach a 30% po lesach/polach. Typowa rekreacja. W deszczu nie jezdze Waze 90kg. Szukam jakiejsc cichej oponki z niskimi oporami toczenia. W tej chwili zalozylem na tyl Tioge Psycho 2 (bo taka akurat mialem pod reka). Chce ja zmienic bo jadac na asfalcie w zakretach mam wrazenie, ze tylne kolo schowa sie pode mnie i zalicze glebe. Zastanawiam sie nad zakupem opony IRC Mythos XC Slick bo widzialem, ze jest chwalona. Moze znajdzie sie cos tanszego a porzadnego.
Aston95x Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 moje propozycje : http://www.allegro.pl/item977664023_opona_vee_rubber_ninja_2_65_x_26_opony_mtb_rower.html
tompoe Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Może Schwalbe Cx-Comp. Tanie i całkiem niezłe opony z wkładką antyprzebiciową.
Wax Napisano 17 Kwietnia 2010 Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam, Doradzcie jaka opone w rozmiarze 26 cali typu semi-slick kupic? Jezdze 70% czasu po asfaltowych drogach a 30% po lesach/polach. Typowa rekreacja. W deszczu nie jezdze Waze 90kg. Szukam jakiejsc cichej oponki z niskimi oporami toczenia. W tej chwili zalozylem na tyl Tioge Psycho 2 (bo taka akurat mialem pod reka). Chce ja zmienic bo jadac na asfalcie w zakretach mam wrazenie, ze tylne kolo schowa sie pode mnie i zalicze glebe. Zastanawiam sie nad zakupem opony IRC Mythos XC Slick bo widzialem, ze jest chwalona. Moze znajdzie sie cos tanszego a porzadnego. Dobrze słyszałeś, IRC to jeden z faworytów z tego typu opon, sam je miałem i mogę polecić w 100%. Bieżnik wolno schodzi bo są zrobione z twardszej mieszanki, ale trzymanie mają naprawdę fajne. Aston95x - kolega prosił o oponę semi-slick, a nie kowadło które udaje oponę do freeride'u czy enduro.
iras76 Napisano 18 Kwietnia 2010 Napisano 18 Kwietnia 2010 maxis wormdrive 1,9 kevlar 550 gram za 57 zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.