Skocz do zawartości

[opona] typu semi-slick

mdepesz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Doradzcie jaka opone w rozmiarze 26 cali typu semi-slick kupic?

Jezdze 70% czasu po asfaltowych drogach a 30% po lesach/polach. Typowa rekreacja. W deszczu nie jezdze :devil:

Waze 90kg. Szukam jakiejsc cichej oponki z niskimi oporami toczenia.

W tej chwili zalozylem na tyl Tioge Psycho 2 (bo taka akurat mialem pod reka). Chce ja zmienic bo jadac na asfalcie w zakretach mam wrazenie, ze tylne kolo schowa sie pode mnie i zalicze glebe.

Zastanawiam sie nad zakupem opony IRC Mythos XC Slick bo widzialem, ze jest chwalona.

Moze znajdzie sie cos tanszego a porzadnego.

Napisano

Witam,

Doradzcie jaka opone w rozmiarze 26 cali typu semi-slick kupic?

Jezdze 70% czasu po asfaltowych drogach a 30% po lesach/polach. Typowa rekreacja. W deszczu nie jezdze ;)

Waze 90kg. Szukam jakiejsc cichej oponki z niskimi oporami toczenia.

W tej chwili zalozylem na tyl Tioge Psycho 2 (bo taka akurat mialem pod reka). Chce ja zmienic bo jadac na asfalcie w zakretach mam wrazenie, ze tylne kolo schowa sie pode mnie i zalicze glebe.

Zastanawiam sie nad zakupem opony IRC Mythos XC Slick bo widzialem, ze jest chwalona.

Moze znajdzie sie cos tanszego a porzadnego.

Dobrze słyszałeś, IRC to jeden z faworytów z tego typu opon, sam je miałem i mogę polecić w 100%. Bieżnik wolno schodzi bo są zrobione z twardszej mieszanki, ale trzymanie mają naprawdę fajne.

Aston95x - kolega prosił o oponę semi-slick, a nie kowadło które udaje oponę do freeride'u czy enduro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...