Skocz do zawartości

[spodnie + koszulka] decathlon, rogelli... ?

Go23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Drodzy Forumowicze,

zwracam się do Was z pewnym dylematem. Planuję w najbliższym czasie zakup odzieży rowerowej a dokładnie kr. spodenek z szelkami + koszulki krótki i długi rękaw.

W związku z tym chciałem się dowiedzieć jak przedstawia się jakość ubrań poszczególnych marek. Jeżdżę minimum 15 km dziennie, gdy zrobi się cieplej zapewne zwiększy się to do ok 30 km jeśli czas na to pozwoli, w związku z tym chciałbym coś dobrego jakościowo.

Nie chcę wydać za dużo, ok. 100 zł na koszulkę, tyle samo za spodenki. Wiadomo, że koszulka z długim rękawkiem może być trochę droższa.

Od osób które mają, bądź miały ubrania marki Rogelli i z Decathlona chciałbym się dowiedzieć jaki jest stosunek ceny do jakości tej odzieży. Co najlepiej wybrać, a czego raczej unikać. Ewentualnie inne marki godne polecenia, z tym że wolałbym kupić to w stacjonarnym sklepie z możliwością przymiarki niż przez internet. Każda rada mile widziana.

Serdecznie Pozdrawiam

Napisano

jeżeli chodzi o spodenki - najważniejsza jest wkładka i od niej najwiecej zalezy. Za ok 100 zł możesz kupić spodenki biemme special z bardzo dobrą wkładką. a koszulkę wedle gustu, jakość koszulek rogelli jest bardzo dobra, jeżeli jesteś szczupły to najlepiej model rimini albo coś podobnego. Koszulki nieocieplanej z długim rekawem nie ma sensu kupować - lepiej rękawki, a potem lekką bluze.

Napisano

Faktycznie ubrania Decathlonu nie są dobrej jakości?

Przymierzałem dzisiaj długie spodnie za 150zł i chyba je kupię, chyba że ktoś mi to rozsądnie odradzi

Jest ktoś kto użytkował spodnie/krótkie spodenki w cenach ok 150zł z Decathlonu?? Bo jednak za coś chyba się tyle płaci, nie są to ceny z Lidla

Napisano

jeśli chodzi o koszulkę zastanawiałem się nad tą KOSZULKA

co do koszulki z dł. rękawem źle się wyraziłem, oczywiście chodziło mi o lekko ocieplaną bluzę coś w tym stylu BLUZA

właśnie mam zamiar zakupić coś w mikesport.pl, gdyż mają biuro w Krakowie gdzie mieszkam. zastanawiałem się także nad odzieżą z drugiego sklepu który podałeś natomiast w większości są tam koszulki z logami różnych firm, a jednak nie chciałbym wyglądać jak baner reklamowy :P

właśnie nie jestem jakiś super szczupły, ale także nie gruby - stąd też moje pytanie - czy odzież musi być idealnie dopasowana? oczywiste jest dla mnie, że spodenki muszą, ale czy koszulka może być trochę luźniejsza i nie przylegać idealnie do ciała?

Napisano

koszulka nie musi przylegać do ciała, są nawet modele o luźniejszym kroju npo. rogelli regio, ale jeżeli koszulka bedzie mocno dopasowana bedzie wygodniejsza, i przede wszystkim bedzie bardzo dobrze odprowadzać pot.

edit: bcm nowatex produkuje przecież komplety np. krossa, discovery, csc. można kupić je bardzo tanio na allegro, w kompletach mniej lub bardziej rozbudowanych. stosunek jakość/cena jak w rogelli. Mi osobiście podoba się ich kolekcja vezuvio :P

Napisano

jeżeli chodzi o spodenki - najważniejsza jest wkładka i od niej najwiecej zalezy. Za ok 100 zł możesz kupić spodenki biemme special z bardzo dobrą wkładką...

Problem w tym, że starych Speciali już raczej nie ma - mowa o modelu z niebieską wkładką, a nowe Speciale z pomarańczową IMO nie są już takie rewelacyjne ...

Napisano

ja polecam zdecydowanie rogelli - mimo jest to kolekcja zaprojektowana przez właściciela sklepu mikesport.pl - miałem bluzę mimo przez dwa dni - bardzo fajna i porządnie wykonana ale nie miałem okazji jej przetestować.

w decathlonie robią niezłe ciuchy ale na pewno stosunek ceny do jakości jest zdecydowanie gorszy od rogelli.

Napisano

Problem w tym, że starych Speciali już raczej nie ma - mowa o modelu z niebieską wkładką, a nowe Speciale z pomarańczową IMO nie są już takie rewelacyjne ...

Na niebieskiej wkładce biemme nie miałem okazji jeździć- w moich mam pomarańczową i jestem bardzo zadowolony- nie śmierdzi, jest miekka, i tyłek nie bolał nawet po ponad 100 km. Mam porównanie do wkładki endury- według mnie biemme wypada lepiej.

Najnowsze biemme mają teraz wkładki szare, podpisują je fxpro. Nie kojarze ich wkładek z nazw ale ta szara tez jest niezła- mój brat taką ma.

Strzelam, że w tej cenie lepszej wkładki raczej nie znajdziesz ;)

http://www.mikesport.pl/p/pl/4781/biemme-special-211---spodenki-rowerowe-na-szelkach.html

http://cycleshop.pl/spodenki-rower-c-2_34.html - model smart pierwszy raz widze

ta koszulka shimano jest z materiału jak w rogelli za 60 zł

Za taką cenę masz już koszulki rogelli z lepszego materiału.

Napisano

Tu m.in. fotka tej "niebieskiej" właściwie biało-niebieskiej http://www.forumrowerowe.org/topic/54917-koszulka-koszulka-rowerowa-czy-koszulka-termoaktywna/page__view__findpost__p__605679

Natomiast co do koszulki to można rozważyć Biemme Basic - jest tania, jest przyjemna w dotyku, ... tylko 2 wady: delikatna i ma suwak przez całą długość (robią się fałdy jak się pochylamy) - to jak ktoś zwraca większą uwagę na wygląd :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...