Sol Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 W niedługim czasie planuję wymianę tarcz w moich K 18. Zastanawiam się głównie nad firmowymi, ale pomyślałem, że nie zaszkodzi zapytać o zamienniki. Ma ktoś jakieś doświadczenia z czymś innym niż oryginały Formuli - są jakieś plusy lub minusy zamiany? 180/160 BTW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BorisDime Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 HOPE 203 pływająca, HOPE Saw 160, na obu działa bez zarzutu, do tarcz formuli nie porównam gdyż takowych nie posiadałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Tobo z tego forum użytkował formule R1 z tarczami shimano(w Ibisie), bardzo chwalił, ponoć był to bardzo cichy zestaw i dobrze hamował , najlepiej napisz do niego na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Zapytam z innej beczki, bo natrafiłem na dość niespodziewany problem podczas wymiany klocków. O ile wcześniej nie miałem z nią problemów, o tyle teraz nie mogę wcisnąć klocków, bo blokują je tłoczki. Zgodnie z instrukcją próbuję rozepchać je płaskim śrubokrętem, ale niewiele to daje. Co zrobić aby dało się wsunąć je z powrotem, tak aby nie wystawały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Odkręć śrubkę przy klamce odpowiedzialną za trzymanie płynu w układzie, rozpechnij tłoczki, wyleci trochę płynu, zakręć i jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Rozpychajac klocki musisz dac 'luzu' ukladowi hydraulicznemu. Odkrec srubke na cylindrze klamki i wtedy rozepchaj klocki. Uwazaj zeby sie dot nie wylal na kiere, bardzo lubi farbe i lakier Ktos byl szybszy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Thx, podziałało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.