Kamil515 Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Faktycznie, fajnie, że był taki miły. Przynajmniej dostał zasłużoną nagrodę A wracając do trasy. Zajeżdżając do bufetu miałem nadzieje, że wezmę sobie szybko coś dobrego i pojadę dalej jedząc w drodze. Przyjeżdżam i nie ma nic ! A jechałem dość szybko ( dużo ludzi było za mną ). Była tylko woda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 niestety to co napisałem sie potwierdza informacja o skróceniu trasy co poniektórych. http://forum.trojmiasto.pl/Skandi-SOPOT-t169594,1,9.html z innej beczki ma ktoś fotki z maratonu ? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miesny Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 @kipps wielki szacunek dla Twojego wybawcy Jak dla mnie wyścig super zorganizowany zważywszy na ilość uczestników.. mogło by coś takiego być co tydzień w Trójmieście. Wracając do domu jechałem chwilę trasą Grand Fondo za Banachem... ma chłop power. Ma ktoś info o rannych? Karetka kilka razy interweniowała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binek8915 Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 kipps no widziałem Cie i Twoje koło dokladnie szczescie w nieszczesciu. Ale dobrze ze są jeszcze ludzie którzy chcą pomóc. Ogółem podobał mi sie maraton ale było kilka niedociągnięć. Dajcie namiary na jakies strony ze zdjeciami jakbyscie mieli. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 niestety to co napisałem sie potwierdza informacja o skróceniu trasy co poniektórych. http://forum.trojmia...i-SOPOT-t169594,1,9.html z innej beczki ma ktoś fotki z maratonu ? pzdr Jak zwykle będą zdjęcia od sportografu, ale tu też jest kilka http://www.facebook.com/album.php?aid=186822&id=171417747644&ref=mf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 teraz powinno byc ok http://forum.trojmiasto.pl/Skandi-SOPOT-t169594,1,9.html pzdr cos nie moge dokleic linka, trojmiasto- forum - sport- rowery - skandia, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo236 Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Hej. Poszukuję swojej pompki SKS REVO - którą pożyczyłem zawodnikowi na trasie medio (ok. 5km przed metą). Szukaliśmy się na mecie ale jakoś nie wyszło :-)mój numer 116. Ogólnie trasa bardzo atrakcyjna. Mogła być trudniejsza ale nie wyobrażam sobie wtedy jazdy przy takiej frekwencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweksie Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 bałagan, bałagan, bałagan, nie pierwsza moja skandia. Strasznie długa kolejka aby się "zarejestrować" powinni być przygotowani na to że będzie więcej ludzi. Nie dostałem pakietu startowego, nie chodzi o kolejna koszulkę wykorzystanĄ podczas remontu i brunoX, ale o fakt, zapłaciłem 100% a 100% nie dostałem. Napisze do Orga, zobaczy czy odpowie. Trasa prawie dobrze oznakowana, 2 x czekałem na kogos z tyłu aby byc pewnym że inni tez jada tą sama trasą. Posiłek , cóż karkówa pyszna, z reszta jak zawsze. Na bufetach było co trzeba. Jedynie na mecie nie było wody. Zmiana dystansu trochę mnie zaskoczyła. Trasa - pyszna !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hobart Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Poszukuję białych okularów accenta. zgubiłem je na trasie, wydaje mi się, że gdzie na początku trasy. !!!! A co do trasy: mi się podobała, kilka fajnych podjazdów. Gorzej z organizacją. Te kolejki do rejestracji tworzą się zawsze dlatego w Sopocie byłem już o 8. Ja nie miałem problemów z odnalezieniem trasy, nawet, że często jechałem samemu. Czytałem, że ktoś narzekał na pomoc medyczną. Jedna karetka stała przy tych stoiskach z posiłkami. Widziałem też jedną karetkę na trasie, podobno ktoś się nieźle połamał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narybypl Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Mi ogólnie organizacja się podobała, tylko na przyszłość organizator musi zrozumieć, że w takim miejscu jak Sopot i Oliwa rok temu, NIE da się sprawnie zorganizować maratonu dla ponad 1000 rowerzystów, że potrzeba więcej przestrzeni. Co do rannych to nie dziwie się że paru ich było. Ludzie jeżdżą jak wariaci. Sam doświadczyłem na zjazdach takich sytuacji że strach. Jechali na złamanie karku swojego i innych po to tylko żeby na następnym podjeździe zostać znowu łyknięci, nie kumam tego . Raz mi tak kolega elegancko zajechał, że tylko baran przez kierownicę mi pozostał. Nie zdążyłem się otrząsnąć i już słyszałem pretensję że mam zejść z drogi. Chętnie tylko najpierw musiałem wstać, no chyba że miałem się przeczołgać z rowerem na pobocze. I ten kolega co to mi drogę zajechał był gdzieś koło 160 miejsca na mecie ja 165. Gratuluję mu tego wyniku lepszego od mojego o 5 miejsc, bo przecież nieważne że ktoś może się nieźle połamać, zniszczyć przeważnie drogie części, najważniejsze żebym na miecie nie był 165 tylko 160 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Ale co poradzić jak ludki zamulają na prostych zjazdach? Wiesz, to są zawody, on cię na zjeździe, ty go na podjeździe i w miarę równo walczycie. Tak jak piszesz, to niech jedzie za tobą powolutku, bo i tak mu odjedziesz na podjeździe... Można odwrócić, sapie taki na podjeździe i mnie wyprzedza, tylko po to, żeby na zjeździe go wziąć, bezsensu. Ciut zdjęć: http://picasaweb.google.pl/bonozekker/SkandiaSopot20100627 Trasa chyba nie była nudna. No może mini, gdzie zabawa praktycznie się kończyła w Gołębiewie (wjazd na asfalt). Zjazd, podjazd i prawie płasko, potem w dół na metę. Jak popatrzyłem na czasy, to po rozjeździe zajmowało to około 10 minut. Na medio mi zajęło 48min. Cóż, w końcu doszło kilka górek i wertepów. Troszkę brakło ciekawszych podjazdów (bardziej technicznych). Większość dość długa i męcząca, ale łatwa. Nie licząc początku (tłok), musiałem tylko raz (no 2 razy, przypomniało mi się, że w jeszcze jednym miejscu) podprowadzać rower, po zjeździe po 2 rozdzieleniu tras mini - medio (szeroka szutrowa droga, potem w prawo przez rów i pod górę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam999 Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 to był mój pierwszy start w takiej dużej imprezie i było super do 20km. zaraz przed zjazdem na asfalt złapałem dwie gumy na raz taki pech to się nie zdarza:( wprawdzie miałem jedną dętkę - ale co z tego. drugą dostałem dopiero po ponad godzinie od kolegi z nr. 2571 (wielkie dzięki) tak że w sumie zrobiło mi się straty ponad 90 minut. nie było już sensu nikogo gonić więc do mety przez 25km towarzyszyłem mojej żonie i w sumie dojechaliśmy jako ostatni. nikt już tam na nas nie czekał. żadnych zdjęć ani owacji:) w sumie to można ponarzekać na organizatorów o bufety, masowy start naraz itp, ale i tak uważam, że było suuuuper. MIMO PECHA NAD PECHY Trasa bardzo fajna, choć większość odcinków znałem i nie było zadnego zaskoczenia. Jeszcze raz chciałem podziękować koledze z nr 2571 za pomoc bez której nie przejechałbym całej traski. Proszę o kontakt bo chciałbym oddać dętkę i postawić piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 fotki z maratonu http://www.amatosport.pl/index.php/galeria/category/32-skandia-maraton-mtb-sopot.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Akurat o bufecie nie wspomniałem. W moim przypadku to była masakra. Pomijam fakt, że bufet znajdował się tuż przed podjazdem. Całe "stanowisko" zastawione - nikogo nie było żeby podawał tym, co jadą. Przynajmniej wyprzedziłem jakieś 15 osób . Moja mama stała na mecie, mówiła, że ktoś głową przypierniczył w drzewo i dojechał do mety. Po przekroczeniu linii podobno padł i go karetka wzięła . Mógł sobie odpuścić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Fajne panienki przy podium, skandia ma plusa Kolejny argument, żeby wystartować następnym razem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 borówka, wtedy się nie myśli tylko jedzie Adrenalina robi swoje. W zeszłym roku kolega zbierał gościa z trasy, który tuż przed nim dachował. Odradzał mu dalszą jazdę ale tamten się uparł i dojechał. Potem się okazało, że miał wstrząs mózgu i nie pamięta nic od wypadku, nawet tego, że stał na pudle. To jest dopiero lot... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AniolS Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Ogólnie impreza spełniła moje oczekiwania, jeszcze raz potwierdziło się że TPK super nadaje się na maratony. Ale skoro polską rzeczą jest narzekać, to i ja trochę ponarzekam. Oto wrażenia z maratonu z punktu widzenia amatora przyjeżdżającego mniej więcej w 2/3 stawki medio: - parkingi – poupychane na poboczach okolicznych ulic i ścieżek samochody na pewno nie cieszyły uczestników, mieszkańców, czy ew. kibiców - miasteczko – mniejszego terenu na ten cel w Sopocie już nie było? - rejestracja – niby lepiej niż w poprzednim roku, ale przepływ informacji dalej kuleje. Panie w S1 doskonale wiedziały kto zapłacił i za co, panie w S3 już nie bardzo (chodzi o tych co zapomnieli zabrać ze sobą potwierdzenia przelewu) niepotrzebne nerwy - gratisy – kolejna koszulka wg tej samej szaty graficznej co poprzednie, katalog i nalepka – słabiutko, przynajmniej pani była miła i sympatyczna - start – z niewiadomych mi przyczyn (głos prowadzącego do nas nie dochodził) opóźniony, no a puszczenie 800set zawodników z 5cio minutową przerwą między dystansami uważam za co najmniej nieprzemyślane i niebezpieczne w skutkach - trasa – uiszczając opłatę startową medio miało 63 km, w rezultacie otrzymałem 70% , niezły VAT - bufety – co do asortymentu, to dokładnie nie wiem, chwyciłem na pierwszym banana i … o mały włos nie wywróciłem się kilkanaście metrów dalej na piaszczystym zakręcie prowadząc rower jedną ręka - posiłek regeneracyjny – ociekające tłuszczem kiełbaski, to jest to o czym marzy każdy kolarz po wzmożonym wysiłku - forum – no żeby tak szanująca się instytucja nie miała własnego forum, na którym uczestnicy mogliby na nich ponarzekać ;p wygląda mi na jakiś mechanizm obronny (czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal) Podsumowując, jeśli myśli się o biciu rekordów frekwencji uczestników, to należałoby o tych uczestników zadbać i traktować ich z szacunkiem. Nie zmienia to wszystko jednak faktu, że na edycje Skandii organizowane na północy kraju dalej będę jeździł, bo specjalnie innego wyboru i tak nie ma. Należy mieć tylko nadzieję, że przyjdzie konkurencja i "rynek" się unormuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Ogólnie impreza spełniła moje oczekiwania, jeszcze raz potwierdziło się że TPK super nadaje się na maratony. Ale skoro polską rzeczą jest narzekać, to i ja trochę ponarzekam. Oto wrażenia z maratonu z punktu widzenia amatora przyjeżdżającego mniej więcej w 2/3 stawki medio: - parkingi – poupychane na poboczach okolicznych ulic i ścieżek samochody na pewno nie cieszyły uczestników, mieszkańców, czy ew. kibiców - miasteczko – mniejszego terenu na ten cel w Sopocie już nie było? - rejestracja – niby lepiej niż w poprzednim roku, ale przepływ informacji dalej kuleje. Panie w S1 doskonale wiedziały kto zapłacił i za co, panie w S3 już nie bardzo (chodzi o tych co zapomnieli zabrać ze sobą potwierdzenia przelewu) niepotrzebne nerwy - gratisy – kolejna koszulka wg tej samej szaty graficznej co poprzednie, katalog i nalepka – słabiutko, przynajmniej pani była miła i sympatyczna - start – z niewiadomych mi przyczyn (głos prowadzącego do nas nie dochodził) opóźniony, no a puszczenie 800set zawodników z 5cio minutową przerwą między dystansami uważam za co najmniej nieprzemyślane i niebezpieczne w skutkach - trasa – uiszczając opłatę startową medio miało 63 km, w rezultacie otrzymałem 70% , niezły VAT - bufety – co do asortymentu, to dokładnie nie wiem, chwyciłem na pierwszym banana i … o mały włos nie wywróciłem się kilkanaście metrów dalej na piaszczystym zakręcie prowadząc rower jedną ręka - posiłek regeneracyjny – ociekające tłuszczem kiełbaski, to jest to o czym marzy każdy kolarz po wzmożonym wysiłku - forum – no żeby tak szanująca się instytucja nie miała własnego forum, na którym uczestnicy mogliby na nich ponarzekać ;p wygląda mi na jakiś mechanizm obronny (czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal) Podsumowując, jeśli myśli się o biciu rekordów frekwencji uczestników, to należałoby o tych uczestników zadbać i traktować ich z szacunkiem. Nie zmienia to wszystko jednak faktu, że na edycje Skandii organizowane na północy kraju dalej będę jeździł, bo specjalnie innego wyboru i tak nie ma. Należy mieć tylko nadzieję, że przyjdzie konkurencja i "rynek" się unormuje. POPIERAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzi Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam kolegów Wiem że sie późno obudziłem, Ale może ktoś z was ściągnął na dysk zdjęcia z galerii dotyczącej Sopotu ze strony www.skandiamaraton.pl ?? Chciałem sobie przypomnieć tamten maraton a galeria jest już nieaktywna :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 4 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 no ja nie ale jak ramzi odświeżył wątek, to możemy pogadać o ew. Gdańskiej skandii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.