ulvgar Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 No to wreszcie mam powód by założyć kasetę górska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Są kolejne pogłoski o zmianie trasy... Jest ktoś bardziej rozeznany w tym temacie? Warto w ogóle wybrać się do Sopotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 ja walczę o generalkę, więc tak czy owak się wybieram a z drugiej strony to trochę nierozsądna byłaby zmiana trasy na półtorej tygodnia przed zawodami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Na bikemap pojawiły się nowe mapy odnośnie m.in. Medio i Grand Fondo. Mógłby ktoś wyjaśnić co jest grane? Dystanse i przewyższenia są znacznie inne niż jest zapowiadane na głównej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 ślad też jest inny może jednak zmienili trasę?? drugi raz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 jest nowa trasa, kółko około 44 km , pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaty Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Gdzie można znaleźć ślad tej najnowszej trasy albo chociaż mapkę? Czy to to, co dwa posty wyżej zalinkował @ulvgar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Czyli lipa, trasa została zmieniona a Lang chowa głowę w piasek i udaje, że jest dobrze. 500 metrów przewyższeń na Medio... Nawet w Bratianie było więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 nowa ( najnowsza ) trasa na pewno łatwiejsze niż poprzednia ,, jest więcej miejsc do wyprzedzania, bardzo zróżnicowana , zjazdy , podjazdy, sporo interwałów, także nudno nie będzie, miejmy nadzieje że i tej nie zmienią pzdr ulvgar - oczywiście że warto przyjechać, nawdychasz sie trochę jodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Skrócili dystans, to chyba medio jadę. Mam tylko nadzieję, że będzie dobrze oznakowane, bo mini ma prawie tą samą pętlę http://www.bikemap.net/route/546055 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 potwierdzam, jest jeszcze nowsza trasa. Zapowiada się jeszcze jako nudniejsza niż ta pierwsza... Trasa przejeżdża prawie przez wszystkie te asfaltowe drogi, co są w Sopockich lasach NUDA!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 borowka, nie żartuj... W takim wypadku Sopot sobie raczej odpuszczę. Czuję, że szkoda zachodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Już nie przesadzajcie. Te prawie wszystkie asfalty, to jedna ulica (prawie ). W sumie około 5km czyli 1/6-1/8 pętli. Jedyna szkoda, że podjazd na Reja jest tą łagodniejszą odnogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 ble. Nudy na pudy. Tez wymyslili... a tak fajnie sie zapowiadalo... a bedzie tak jak zwykle ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Czyli nie warto się pchać tam przez 160 km? Niespecjalnie uśmiecha mi się jechać tylko po to by zobaczyć tą zmienioną trasę, starą co innego... Jaki w ogóle jest powód tych zmian? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 powód tych zmian jest między innymi taki że cała trasa ma byc przejezdna przez quad-a, poza tym jest troche szersza, nudna ?? nie sądze... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Dziś byłem na częściowym objeździe trasy i mam dość mieszane uczucia. Znajdziemy tak praktycznie wszystko: od zjazdów, stromych i długich podjazdów, płaskich odcinków, asfaltów na ostrych zakrętach (!) na zjazdach kończąc. Ogólnie trasa wydawała mi się nudna, lecz po dzisiejszej przejażdżce sądzę że każdy znajdzie coś dla siebie. Trasa jest szeroka, więc jest miejsce na wyprzedzanie. Cofam moje wcześniejsze słowa. pozdRower borowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SilverXC Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Dziś byłem na częściowym objeździe trasy i mam dość mieszane uczucia. Znajdziemy tak praktycznie wszystko: od zjazdów, stromych i długich podjazdów, płaskich odcinków, asfaltów na ostrych zakrętach (!) na zjazdach kończąc. Ogólnie trasa wydawała mi się nudna, lecz po dzisiejszej przejażdżce sądzę że każdy znajdzie coś dla siebie. Trasa jest szeroka, więc jest miejsce na wyprzedzanie. Cofam moje wcześniejsze słowa. pozdRower borowka Po wczorajszej trasie RedBulla, trasa Sopotu nudna na pewno nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Jak wam się podobało?? Ja niestety odpuściłem na koniec, na podjeździe pod Reja - szkoda bo tam duża grupa bikerów jechała . Ja te tereny znam właściwie jak własną kieszeń, więc dla mnie nic niezwykłego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaty Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Medio 101, M3-33. Jestem zadowolony z wyniku. Trasa sucha i często piaszczysta. Bez awarii. Bikerów podobno rekordowa ilość. Organizacja do bani, szczególnie start rodzinnego (córki i żona jechały). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 1. Przed startem zaliczyłem glebę i potrzebowałem opieki medycznej, ale nigdzie nie było jej widać, co więcej spytałem kilku pracowników obsługujących zawody... i nikt mi nie był w stanie pomóc. 2. Na drugim okrążeniu Grand Fondo, na bufetach już prawie nic nie było... woda i ciastka, a nie jechałem ostatni... dla mnie to dowód słabego przygotowania organizatorów. 3. Trasa raczej dobrze oznakowana, ani razu nie zbłądziłem, chociaż kilka razy miałem poważne wątpliwości, czy jadę dobrze, do tego stopnia, że się zatrzymałem i czekałem, czy ktoś jeszcze tędy jedzie. Słyszałem, że kilka osób totalnie pobłądziła. Obsady w newralgicznych miejscach na całej Skandii było mniej niż na 8 km trasie Kwiatu Paproci. 4. Biedny ten posiłek regeneracyjny... 5. Na co mi kolejna koszulka Skandii i opaska na rękę? 6. Trasa bardzo fajna, urozmaicona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 witam fakt , nie było specjalnie widać opieki medycznej, stał ambulans przy miejscu gdzie wydawano tak zwany posiłek regeneracyjny ( ha ha ha ), ale dopiero po ukończeniu wyścigu sie o tym dowiedziałem, miałem wysiadkę na tym kamienistym zjeździe około 15 km przed metą jednak udało mi sie ukończyć wyścig, pierwszy raz jechałem na zawodach taki długi dystans, mimo słabego wyniku jestem zadowolony, to prawda w bufetach lipa.., załapałem sie na ostatni isotonic , zostały jeszcze wafle i trochę bananów, a też za mną jechali jeszcze inni , generalnie fajne zawody, szkoda że tylko raz do roku taka duzż impreza jest w 3city.. jeszcze jedno ... widzieliście albo słyszeliście o próbach skracania dystansu..? Mój kumpel jadący medio widział taką akcje ( dwóch bikerów ) i zgłosił to do biura zawodów.. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ananiasz Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Generalnie fajna impreza, jedyne co mi się nie podobało (posiłku nie liczę, bo już go nawet nie brałem pod uwagę :-), to kwestia sektorów. Wg listy w necie miałem jakiśtam "awans" o jeden sektor, a w rzeczywistości wylądowałem w "pozostali" :-(, więc na Łysą musiałem dreptać ze względu na korek. Ogólni wynik miałem masakryczny, zwłaszcza jak na własne podwórko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supergdynia Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Debiut w Skandii , bardzo mi sie podobało głównie ze względu na bardzo fajną trasę oraz frekwencje , jechałem jednak mini ( 105 na 408 ) Startowałem z ostatniego sektora lecz udalo mi sie troche ludu wyprzedzic przed wjazdem na Łysą i musialem zejsc z roweru prawie na koncu góry. Chyba jade na nastepna edycje : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Dla mnie był to pierwszy start w tak dużej imprezie rowerowej. Niestety na 3 km zaraz po wjechaniu w teren uszkodziłem przednie koło. Zawodnik jadący przede mną najechał na gałąź (a raczej konar), który wywinął w powietrzu dwa kółeczka i wpadł między szprychy mojego przedniego koła- wyrwał 2/3 szprych a ja przeleciałem przez kierownicę. Na szczęście jadąca za mną dziewczyna zachowała większy odstęp i na mnie nie najechała. Już było dla mnie po zawodach... kiedy po kilku minutach zatrzymał się nieopodal mnie inny zawodnik. Zauważyłem że miał jakąś awarię-okazało się że to uszkodzenie tylnej przerzutki. Zawołałem do niego czy nie pożyczyłby mi przedniego koła bo moje nie nadawało się do dalszej jazdy: http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/3012-alexrims-dp20-chosen-cnspokes-vs-galaz/ zapytał mnie tylko o rozmiar tarczy- 160mm - akurat mi to pasowało więc pożyczył mi przednie koło, a sam wrócił na piechotę do mety z moim uszkodzonym kole w ręku. Szczęście w nieszczęściu jak to mówią... Ale Fair Play nie zginęło i mimo tego że ten zawodnik wcale nie musiał to mi pomógł. Zaraz ruszyłem dalej ale po kilku km musiałem dokręcić przednie koło bo za luźno przykręciłem... W dalszym etapie docisnąłem wyprzedzając mnóstwo zawodników z mini i kilkunastu z medio i mimo kilkuminutowej awarii ostatecznie zająłem 221 miejsce na 318 i 70 w M2. Wielkie podziękowania dla zawodnika z nr 3040 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.