Cypriano Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Do sopockiej edycji Skandia Maratonu jeszcze sporo czasu, ale wreszcie organizatorzy wrzucili ślady tras na GPS. Także można się karnąć w ramach rozeznania trasy informacje ze strony organizatora: http://www.skandiamaraton.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=140&Itemid=234 RODZINNY http://www.bikemap.net/route/445166 MINI http://www.bikemap.net/route/441314 MEDIO http://www.bikemap.net/route/441243 GRAND FONDO http://www.bikemap.net/route/444936 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 wybornie!! już w niedzielę się przejadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 No wreszcie jest trasa! Trudno żebym nie przybył na start, tym bardziej, że mam jakieś 200 m na stadion A tak swoją drogą trasa będzie dość łatwa, nawet bardzo. Chyba tylko jeden podjazd, na którym będzie można się zmęczyć, reszta będzie w miarę płasko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 A co tu rozeznawac, troche asfaltu i ubitych duktow podjazd na reja na wyscigu MTB to jest jakas pomylka, ja rozumiem ze stawka bedzie duza i bedzie musiala sie gdzies rozciagnac ale mozna bylo jakis podjazd w lesie tez znalezc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 No właśnie na pierwszy rzut oka tak mi to wygląda... :/ Także na niedzielny spacerek wybiorę się chyba z GPS... pewnie nawet nie będę zmieniał opon - pojadę na slickach A tak swoją drogą ciekawe, że po całkiem ciekawej (z dużą ilością błota) zeszłorocznej edycji w Gdańsku, teraz zdecydowali się na Sopot, czyli w sumie niewielki obszar ograniczony ruchliwymi drogami, z dużą (w porównaniu do reszty TPK) ilością asfaltów. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 są dwa podjazdy i to dość długie i po deszczu bardzo grząskie. W okolicach wielkiego kacka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 no to objechałem traskę... praktycznie cały czas szeroko o twardo, bez technicznych fragmentów. w kilku miejscach trochę piachu, ale przy dzisiejszych warunkach nawet moje oponki (Maxxis Wormdrive) nie miały większych problemów. Fakt, że w paru miejscach brakowało mi trochę kontroli nad rowerem, ale ogólnie dało się przejechać. Jest parę miejsc, które po deszczach, mogą być nieprzyjemne... Generalnie porównując do zeszłorocznej, gdańskiej edycji, spokój i nuda... Taka jest moja opinia - czyli ważącego 98kg amatora bez kondycji... a co powiedzą ludzie z czołówki... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Dziś przejechałem traskę i szczerze powiedziawszy nuda - zgadzam się z Cypriano tylko miejscami jest taki nieco większy hardkor. generalnie spokój, trochę piaskownicy (przynajmniej dziś) Zaraz na początku po zjeździe z asfaltu zaczyna się ok. 3 km odcinek plażo-pustyni. Jakiś człowiek wysypał tam gruz (z niewiadomych przyczyn) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca_Sopot Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 trasa bardzo kiepska! płaska szeroka i nudna. ale to dobrze, jak by puścili 1000 ludzi po wąskich leśnych ścieżkach, którzy wyszorowali by mi wszystkie zjazdy zablokowanym tylnym kołem to by mnie szlag trafił ]:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 1 Maja 2010 Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Swoją drogą tak się zastanawiam kto jest odpowiedzialny za układanie tras, bo przecież Pan Lang sam tego nie robi. Może jakąś petycję napisac, żeby zmienili trasę? W końcu jest jeszcze dużo czasu, to można wszystko dopiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 2 Maja 2010 Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Specjal bez przesady!! Tak źle nie jest!! Ty w ogóle przejechałeś tą trasę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dabnich Napisano 2 Maja 2010 Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Dziś się przejechałem i powiem, że trasa jest zróżnicowana - są ostre podjazdy, odcinki płaskie, asfalt, żwir, piach, różna szerokość drogi. Najbardziej podoba mi się ten kręty, szybki zjazd do asfaltowej ulicy - Reja. No nic - rzucam palenie, robię dziennie ze 60km i miejmy nadzieję, że nie dojadę na tym maratonie ostatni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 robię dziennie ze 60km i miejmy nadzieję, że nie dojadę na tym maratonie ostatni Ojj przetrenujesz się. Lepiej 60km 3/4razy w tygodniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Twn kawałek do Reja też mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Specjal bez przesady!! Tak źle nie jest!! Ty w ogóle przejechałeś tą trasę?? borowka - tak, tą trasę w odcinkach robiłem po xxxx razy, gdyż kręcę po lasach sopockich po pracy średnio 3-4 razy w tygodniu. Można było by ułożyc ją znacznie ciekawiej. Chociaż z drugiej strony po części rozumiem organizatorów, bo aż tylu opcji to nie ma, bo lasy sopockie terytorialnie są mocno ograniczone (w końcu to nie Gdańsk ani Gdynia). Ponadto mój brak entuzjazmu może wynikac też z faktu, że skoro tak często jeżdżę tymi ścieżkami, to nie stanowią one już dla mnie takiej atrakcji, gdyż każdą górkę i każdy korzeń mam tam już do bólu oklepany... co nie zmienia faktu, że trasa i tak jest słaba i można było wprowadzic przede wszystkim ciekawsze i trudniejsze technicznie zjazdy i podjazdy Mała poprawka: tutaj jest ciekawa dyskusja na ten temat. Trasa najprawdopodobniej zostanie zmieniona, z czego chyba nie tylko ja bardzo się cieszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 No ciekawe czy wyjdzie coś z tej zmiany - trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Z jednej strony racja - w porównaniu z Gdańskiem w zeszłym roku, to trasa w Sopocie to nuda... Dlaczego nie zrobią maratonu w Gdyni, bądź Gdańsku - przecież z tamtego miejsca blisko do Sopotu... w końcu to 3m!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 już są nowe trasy... przewyższenia: Mini - ok. 750m Medio - ok. 1500m Grand Fondo - 2250m te liczby mówią same za siebie muszę objazd trasy zaliczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 szkoda że ślady GPS jeszcze nie zmienione... Mam nadzieje że niedługo będą nowe - to będzie można się karnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 15 Maja 2010 Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 To jest ta nowa trasa? Wygląda jak ta stara... Ktoś ma na zdjęcia starej co by porównać? Też może się karne w tym tyg. na tej trasie, o ile sił starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 to jest stara trasa: http://www.bikemap.net/route/441243 a to jest nowa: http://www.skandiamaraton.pl/images/stories/miasta_etapy/sopot/Sopot2010_big.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Nowa trasa jest naprawdę ciekawa, niestety nie dysponuje śladem GPS. Mogę tylko obiecać że jest się gdzie zmęczyć, sumy przewyższeń są jak najbardziej realne Jak będziemy organizować jakiś objazd trasy to podam lokalizację i godzinę, wstępnie w weekend. Sobota po południu lub niedziela wcześnie rano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specjal Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Jak ktoś ma to niech wrzuci bardziej szczegółową mapkę. Ta na stronie jest zbyt ogólna i połowy nie można rozczytać którędy idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 witam nowa trasa była ciekawa - podobno będzie kolejna zmainy trasy.., wiecie coś o tym ..? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodnik88 Napisano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Witam, Czy szykuje się jakiś objazd trasy? Bo szczerze mówiąc, ta mapka co jest nie pozwala na dokładne objechanie trasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.