Skocz do zawartości

Kross: serwis w 3mieście?

vcppp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

w instrukcji krossa piszą by po pierwszym miesiącu oddać go do ich serwisu do regulacji itp ... chciałbym wiedzieć jak to wygląda dla posiadacza z trójmiasta?

Bo niestety, stronka nowa krossa jest może i elegancka, ale po wybraniu województwa centruje mi jedynie mapkę na pomorskie, nie wyświetla żadnych punktów, listy sklepów,, nic ...

Napisano

Według strony Krossa to Dealerem sa min. :

Buga - Sport

ul. Kartuska 195a 80-245

Gdańsk

tel.: 058 305 37 44

Cyklo

ul. Wójta Radtkego 49a 81-900

Gdynia

PHU "ŻUCHLIŃSKI"

ul. Morska 360A 81-006

Gdynia

tel.: 058 664 07 55

Zadzwon i zapytaj czy podbiją gwarancję.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Żuchliński nie sprzedaje Krossa, mieli go przez jeden sezon 07/08 chyba i zrezygnowali.

W Budze też Krossa nie znajdziesz. Podobno prosili o usunięcie ze strony, ale jak widać nic nie dało. Na pewno Krossa sprzedają na Wysepce we Wrzeszczu, i to od dłuższego czasu, więc tam uderz.

Co się zaś tyczy gwarancji i zapisów, to chyba jak z samochodami. Przeserwisuj gdziekolwiek i nie mają prawa ci gwarancji odmówić. I nie zapominaj o rękojmi. Często jest skuteczniejsza niz gwarancja.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Kupując rower pewnie dostałeś kartę gwarancyjną na której miałeś napisane, że przeglądu gwarancyjnego musisz dokonać w przeciągu miesiąca. Ja kupowałem rower na początku czerwca w Cyklo na Wójta Radtkego (prowadzą sprzedaż Krossa) i tak właśnie miałem napisane na ostatniej stronie instrukcji, z tym, że miły pan w sklepie datę przeglądu gwarancyjnego (pierwsza strona instrukcji) wpisał mi na wrzesień. Sprawdz swoją gwarancję tam powinieneś mieć wszystko napisane. Jeśli kupowałeś rower w Cyklo lub Buga Sport to będziesz miał pewnie podobne warunki gwarancji, gdyż oba te sklepy są zrzeszone w PGR.

Napisano

Nie trzeba dokonywać przeglądu w Krossach po zakupie aby gwarancja była ważna.

Punkt 4. Warunków Gwarancji na rok 2010

Producent proponuje w ciągu 1. miesiąca EKSPLOATACJI od daty nabycia dokonanie przeglądu w autoryzowanym serwisie. Wykonanie przeglądu przyczyni się do poprawienia komfortu jazdy, zapewni wyregulowanie wszelkich komponentów, zabezpieczy rower przed nadmiernym zużywaniem się podzespołów i uchroni przed ewentualnymi uszkodzeniami. Koszty przeglądu ponosi właściciel roweru.

Tyle w temacie.

Napisano

Osobiście Krossa nie kupowałem więc nie będę się upierał bo być może Kross ma inne warunki gwarancji. Mi sprzedawca zaoferował darmowy przegląd, a właściwie regulacje roweru i niezależnie od tego w kartę wpisał mi termin przeglądu gwarancyjnego za który będę musiał zapłacić 35 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...