Skocz do zawartości

[ amortyzator ] Zoom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ostatnio kupiłęm sobie nowy rowerek, lecz mój amortyzator po prostu nawala masakrycznie. Działa jedynie, gdy w czasie jazdy podniosę przednie koło i z ok. 0.5 m je spuszcze w dół - wtedy leciusieńko wchodzi w dół. Amortyzator jest z zooma, nowiutki więc nie wiem co mam robić na sam początek. Liczę na wasza pomoc.

Z góry dzięki :)

• Mod Team
Napisano

Póki nowy czym prędzej go wyciąg i sprzedaj jako nowy ... za jakieś 20zł ktoś by sie może skusił. w zamian kup coś przyzwoitego.

Napisano

ehmm...wszystkie zoomy z jakimi się spotkałem właśnie takie były czyli twarde niczym sztywny widelec :) (nie obraz się ale to jest tylko atrapa amortyzatora,takie jest moje zdanie).Sprzedaj tego i kup jakiegoś suntour'a.

Napisano

W poprzednim rowerze też miałem Zooma i nie działał. Uginał się minimalnie wtedy gdy zjeżdżałem z chodnika lub coś podobnego, ale o wybraniu jakiejś dziury czy coś nie było mowy.

Napisano

..."za jakieś 20zł ktoś by sie może skusił"...

No może 20zł to troszkę przesada. Ale ja również proponuje sprzedać póki nowy. Jak nie masz wiele gotówki to póki co kup sztywny jak kolega wyżej pisał. Na pewno będzie lepiej niż teraz bo lżej, a kultura pracy zoom'a a sztywnego widelca taka sama. A jak będziesz miał troszke zł kup coś lepszego. :)

Napisano

Zoom to totalna loteria. Kumpel katowal i katował i działal nieźle jak na swoją klasę. A w moim Ghoście po prostu koszmar. Działał dobrze 2 miechy, a potem sie tak zblokowal, ze ja ######ę. Dosłownie jak sztywny.

Napisano

ZOOM lub jak kto woli ZŁOOM jest marką która odpowiada polityce handlowej marketów. Jest tani i "dobrze" wygląda. Nie musi działać. Zauważmy iż większość droższych markokeszy jest wyposażona w elementy ZOOM'a. I tak w takim rowerze w TESCO za 599zł pisze: Rower MTB Full 2 amortyzatory osprzęt Shimano, ZOOM. Taki klyent patrzy i co widzi? Aaaa... :) Markowe! Dobre!

Nie oszukujmy się, ale w tanich rowerach dobrych marek możemy zauważyć że polityka handlowa marketów przecieka... Co mnie trochę smuci.

Napisano

Spotkałem się z trzema ZOOMami... jeden był gorszy od drugiego :P Ani jeden nie działał dobrze, a mój wymiotował olejem. Sprzedaj, ewentualnie wyrzuć i za niewiele więcej będziesz miał, coś ala amortyzator już.

• 1 rok później...
Napisano · Ukryte przez safian, 2 Czerwca 2011 - Brak powodu
Ukryte przez safian, 2 Czerwca 2011 - Brak powodu

Tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...