fix123 Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 Witam Czy jest ktoś w stanie coś więcej mi powiedzieć na temat butów SPECIALIZED S-WORKS MTB http://www.allegro.pl/item982000461_buty_specialized_s_works_mtb.html bardzo będę wdzięczny za opinie.
1415chris Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 To jest model 2008. W tej cenie poszly Nowki 2009 ! Ja mam TAKIE tez 2009. To bedzie ich drugi sezon. Bardzo lekkie, okrutnie sztywne i niesamowicie wygodne. Model 2008 bedzie ciezszy, podeszwa jest dodatkowo zalana ala guma. System zapiecia: IMO rzep zupelnie niepotrzebny, 'boa' zamyka sie blyskawicznie i precyzyjnie, otwierajac czasami trzeba uzyc wiecej sily zeby wyciagnac nawinieta linke. Solidna, gruba, wyprofilowana wkladka, nie taki cienki badziew jaki jest np. w sidi action! (rowniez posiadam). Jakbym teraz stal przed wyborem butow to s-worksy bez chwili zastanowienia.
fix123 Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Napisano 13 Kwietnia 2010 To jest model 2008. W tej cenie poszly Nowki 2009 ! Ja mam TAKIE tez 2009. To bedzie ich drugi sezon. Bardzo lekkie, okrutnie sztywne i niesamowicie wygodne. Model 2008 bedzie ciezszy, podeszwa jest dodatkowo zalana ala guma. System zapiecia: IMO rzep zupelnie niepotrzebny, 'boa' zamyka sie blyskawicznie i precyzyjnie, otwierajac czasami trzeba uzyc wiecej sily zeby wyciagnac nawinieta linke. Solidna, gruba, wyprofilowana wkladka, nie taki cienki badziew jaki jest np. w sidi action! (rowniez posiadam). Jakbym teraz stal przed wyborem butow to s-worksy bez chwili zastanowienia. Super dzięki ci za te informację no muszę coś kupić a cena widzie jest w miarę..
Corratec Napisano 14 Kwietnia 2010 Napisano 14 Kwietnia 2010 wiadomo sprzęt z wyższej półki tylko trochę drogo.
Tomash Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Podłączę się i odświeżę przez to nieco temat. W niedalekiej przyszłości będę chciał zakupić nieco lepsze buty i ciekaw jestem jak się mają te spece do Dragonów od Sidi? I gdzie można je dostać do przymiarki, bo nawet w internecie zauważyłem, że jest ich niewiele.
Anemia221 Napisano 29 Września 2010 Napisano 29 Września 2010 Podłączę się i odświeżę przez to nieco temat. W niedalekiej przyszłości będę chciał zakupić nieco lepsze buty i ciekaw jestem jak się mają te spece do Dragonów od Sidi? I gdzie można je dostać do przymiarki, bo nawet w internecie zauważyłem, że jest ich niewiele. też mam podobny problem. Chciałem na wiosne kupić jakieś dobre buty. Podobają mi się dragony, ale wygląd wyglądem a reszta? W sumie wygląd to pierdoła, liczy się funkcjonalność, a niestety nie mogę nigdzie znaleźć informacji co do jakości itp.. np moje shimano m075 to jeden wielki ciężki szajz, nigdy nawet nie jeździłem w innych więc nie mam porównania. Nawet nie wiem czy warto wydać 1000zł na takie buty czy nie lepiej znów kupić jakieś shimano w granicach 300zł...
1415chris Napisano 29 Września 2010 Napisano 29 Września 2010 Wez pod uwage ze takie buty nie beda wieczne, trzeba je co jakis czas wymieniac. Kiedy moje sidi action juz wskazywaly na zakup nowej pary, bylem pewny ze beda to dragony ale.... rzecza ktora mnie wkurzala do bolu byl ten IMO chory pomysl na wymienne elementy podeszwy, nie tylko ze sie zdzieraja jak by byly wykonane z kartonu to czesto i gesto odkleja sie ich gumowa czesc, dzialo mi sie to w dwoch kompletach. Dlatego zdecydowalem sie na sprobowanie czegos innego, wybor padl na s-worksy, kupujac buty szosowe nie mialem watpliwosci co do wyboru... Jak pisalem powyzej sa niemilosiernie wygodne, nieco szersze w przedniej czesci od sidi. System zapiecia boa jest ok, chociaz po pewnym czasie linki, przy otwieraniu nie pracuja tak plynnie, trzeba uzyc wiekszej sily. Nowe s-worksy dostepne sa tez z dwoma pokretlami, nieco ciezsze od wersji boa z jednym. Po prawie dwoch sezonach sa caly czas sztywne i wygodne. Zapewne godne sprobowani, jak nie przypasuja to 1-2 sezony i tak trzeba bedzie kupic nowe
studnik Napisano 27 Grudnia 2010 Napisano 27 Grudnia 2010 Podepnę się pod temat. Szukam dużych butów spd , mój "cywilny" rozmiar to 48. Znalazłem coś takiego na allegro : http://allegro.pl/item1382729854.html i chciałbym się zapytać czy opłaca się wziąć takie używane buty w ciemno (zastosowanie turystyczne) ?
enduroriderPL Napisano 28 Grudnia 2010 Napisano 28 Grudnia 2010 @studnik, zanim kupisz buty, które mają body geometry idź i je przymierz w sklepie. Ja uważam, ze są rewelacyjna ale znam typa co nie jest w stanie w nich nawet stać nie mówiąc o jeździe.
Ada93m Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Ja też będe stał przed wyborem butów i najprawdopodobniej zakupie Shimano M076. Czy ktoś się orientuje gdzie w Krakowie mógł bym przymierzyć takie buty, a jeśli nie i zdecydował bym się na kupno w ciemno przez wysyłkę to powinienem brać buty o długości wkładki identycznej jak moja stopa czy dłuższe o 1cm.
enduroriderPL Napisano 1 Stycznia 2011 Napisano 1 Stycznia 2011 Weź telefon w rękę i podzwoń po sklepach. Buty powinno sie bezwględnie sprawdzić przed kupnem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.