Skocz do zawartości

[Amortyzator] Rock shox Judy 3 - problem z odbijaniem

peet

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Więc tak jeżdżę na amorku rock shox judy 3 i w pewnym momencie amortyzator schował się jakieś 4-5cm i zaczął wracać bardzo powoli,

Pomyślałem, że to olej, bo sporo czasu go nie wymieniałem. Jak wpycham golenie to podczas powrotu jakby się klinują i wracają powoli, myślałem że to regulacja powrotu na dole z prawej strony (ŻÓŁW- ZAJĄC) bo na żółwiu wraca wolno. ale było cały czas na zającu (normalnie) a on wraca powoli. odkręciłem amora z ramy odwróciłem go do góry nogami i kiedy wtedy zacząłem zginać chodził super a jak odwróciłem z powrotem , 4 razy wszedł dobrze a później znow hamował i wracał powoli. przy blokadzie skoku po odwróceniu zaczął kapać olej i przy zginaniu amora słychać strzał delikatny sprężyny i jakby przelewanie oleju.. NIE WIEM CO JEST Mam nadzieję że pomożecie, bo na miejscu nie mam żadnej osoby która mogła by to zrobić a sam za bardzo się nie znam na tym modelu amora

Napisano

według mnie to masz pęknięte uszczelki. Sam mam judy j2, wymieniałem w nim uszczelkę i olej - chwile chodził dobrze, ale uszczelka nie byla dobrze dopasowana i cały olej zleciał na dół goleni - amor wtedy zginał sie tylko kilka centymetrów. Przestałem już sie z nim bawić, wyjąłem mu bebechy i jezdze na teleskopie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...