Skocz do zawartości

[Opona] Wybór opony za około 80zł

Rychlapl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

muszę zakupić oponkę szosową 23 mm na tył. Ma się spisywać możliwie dobrze w każdych warunkach, jednak gdy pada raczej nie jeżdżę. Warunki: polskie dziurawe drogi. Mam na ten cel przeznaczone max 80zł.

Myślałem nad:

Vittoria Zafiro

Maxxis Detonator 60 tpi

Wybrać coś z tego, czy może jakąś inna opcja?

Pozdrawiam.

Napisano

ja też jeżdże na zafirkach najpierw druty teraz kupiłem zwijaki i powiem ze sa ok

nie mam porownania ale kiedyś był w bb test 2 szos jedna własnie miała detonatory druga zafirki (obie drutowe wersje) i napisali ze zafirki lepiej wypadaja

Napisano

Kupiłem Zafirkę, wczoraj pierwsza wycieczka i jestem raczej zadowolony. Warunki suche, droga dziurawa jak prawie każda u nas. Nie mam porównania do innych produktów, ale powinno być ok. Zobaczymy jak z wytrzymałością.

Napisano

Ja dziś kupiłem:

Maxxis Detonator 60 tpi

zwijaną za 59 zł ;).

Więc będziemy mogli porównać. Na razie nie mogę przetestować bo mi pękła dętka podczas pompowania (były już zajechane) :/

Napisano

Ja jeżdżę na zwijanych Schwalbe Blizzard 700x23. Świetne oponki do dostania za ok 60zł. Bardzo fajna mieszanka gumy, trwała i o doskonałej przyczepności. Gorąco wszystkim polecam.

Napisano

Ja dziś wyskoczyłem na 2h więc już coś wiem. Toczy się dobrze. Na wirażach po wsi układa się ok. Hamowanie w pełni kontrolowane. Nie straszne jej różne nawierzchnie. Też z niecierpliwością czekam na to kiedy się znacznie niszczyć. Jeżdżę na ok. 100 psi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...