Skocz do zawartości

[Zegarki] Naręczne

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Bardzo lubię ten temat i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś podziela ze mną pasję do zegarków ? idąc galerią handlową czy ogólnie przez miasto kiedy zobaczę wystawę z sikorami zawsze robię postój aby polukać :icon_wink:

Jakie posiadacie, z jakim mechanizmem i co w nich lubicie, a co nie ?

Napisano

Mam sentyment do Skagena - to z uwagi na prezent na zakończenie studiów.

Lubię popatrzeć, to fakt, ale nie nazwałbym tego pasją :icon_wink:. Odpływam tylko w obecności gitar i wzmacniaczy :thumbsup:.

Co nie zmienia faktu, że gdybym przypadkiem znalazł takiego Tag Heuer'a, no to mocno bym się wahał czy oddać ;).

Napisano

Także uwielbiam:)

Ja posiadam Casio Edifice EF-324...wcześniej miałem w posiadaniu Timex ironman oraz Casio protrek PRG-40, niestety Casio został sprzedany gdyż nie pasował na moją ręke (chuda, jak na tak duży zegarek) :icon_wink:

Uogólniając to bardzo lubię zegarki i nie potrafię się bez niego ruszyć.

Napisano

Lookash no pochwal się tym swoim sikorem :icon_wink:.

Ja nadal ślinię się na któryś z serii Seiko Sportura ale koniecznie coś z topu, niższe półki mnie nie interesują. Bardzo dobre ceny na limitowane Sportury znalazłem ostatnio w Australii.

Napisano

Osobiście kocham szwajcary, mam ich kilka (3) Roamer, Aldo x 2. Bardzo podoba mi się Tissot Toutch w wersji tytanowej, ale ... kiedyś go sobie kupię. Mam też Sigme Fit, jak idę w góry zabieram własnie ją.

Bardzo lubię zegarki i zawsze chętnie je oglądam.

Bez zegarka czuje się nagi :icon_wink:

• Mod Team
Napisano

Odi skomentuje to tak... To żeś odszukał kotleta... ;)

Co do zegarków zaczynałem od kwarcowych Casio do dziś mam 2sztuki i jeden wskazówkowy bateryjkowy prezent od brata :)taki:)

Miałem też Lotusa tytanowego ale niestety zgubiłem go na "osiemnastce" kumpla :/ A szkoda bo był genialny...

Ostatnio pod choinkę sprawiłem sobie vostok europe submarine w wersji pomarańczowej oczywiście B)Fotki i opis Ze stalową oksydowaną bransoletą, pasek skórzany dali gratis ale nie lubię pasków :P

Ostatnio wpadły mi w oko zegarki urwerk a zwłaszcza model 103 Tarantula Mexican Fireleg niestety z ceną ok 100000$ pozostaje w sferze marzeń ;)

Też niezły pokaz możliwości :)

"Definitely not designed by a blind watchmaker." :)

Napisano

Ja się lubuję w marce Rolex. Może i oklepanej ale darowanemu koniowi...

Pierwszego Rolexa dostałem od ojca, był to używany Submariner. Sprzedałem go za bardzo dobrą cenę i starczyło mi na droższy GMT II. Kupiłem go ze względu na czwartą wskazówkę, która odmierza 24 godziny. Super sprawa dla kogoś takiego jak ja, co za młodu niespecjalnie nauczył się odczytywać cyferki zegarka i jak przyjdzie mu podać godzinę to zajmuje to dobrą minutę ;) Boję się go nosić toteż kupiłem w NY dwie idealnie wykonane "kopie", które noszę na co dzień. Są na tyle dobrze wykonane, że zegarmistrz początkowo nie odróżnił kopii od oryginału.

Napisano

Ja preferuję casio, ale ostatnio jako podstawowy zegarek pojawił się u mnie timex. Do tej pory użytkowałem [do momentu absolutnej śmierci technicznej - z różnych powodów :-)]:

1. Casio AW-80D-7AVEF

2. Casio HDD-600-1AVEF

3. Casio MTP-1183A-7AEF

Od pół roku:

4. Timex T49618 - kupiony po bardzo okazyjnej cenie, jak na razie żadnych uwag negatywnych do niego nie mam. Pozdro

Napisano

ja kiedyś nie lubiłem zegarków...

a teraz nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez niego......

mam Nautica A13500

jest piękna ....

raczej elegancka niż sportowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...