Skocz do zawartości

[Amortyzator przód] RS dart 1 czy Manitou Splice

yaaz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Darty są raczej pod cięższych bikerów(chociaż ja mam Dart 3 i przy mojej wadze-> 70kg nie narzekam na niego,może dlatego że to mój pierwszy amor...) a z manitou nie wiem jak jest bo nie miałem z nim styczności.

Napisano

Chwila...twardość Dartów zależy od sprężyny jaka w nim siedzi a podobno jest kilka(?) rodzai. Więc zależy na jaką trafisz. Zawsze można też wymienić...

Napisano

wg mnie dart nie powinien sie nazywac amortyzatorem, widze jak od roku na czyms takim jezdzi chlopak z sasiedztwa, zrobil moze ok 4 tys km na nim i nadaje sie do wymiany. Zwazyc trzeba jeszcze na to ze on nigdy nie pracowal (chodzi o amortyzator), a jesli by nawet komus jakos pracowal, to wracal pewnie z predkoscia dzwieku conajmniej - krotko mowiac: wybijacz zebow

Napisano

wg mnie dart nie powinien sie nazywac amortyzatorem, widze jak od roku na czyms takim jezdzi chlopak z sasiedztwa, zrobil moze ok 4 tys km na nim i nadaje sie do wymiany. Zwazyc trzeba jeszcze na to ze on nigdy nie pracowal (chodzi o amortyzator), a jesli by nawet komus jakos pracowal, to wracal pewnie z predkoscia dzwieku conajmniej - krotko mowiac: wybijacz zebow

Nie zgodzę się z tobą.Przecież Dart ma ustawianie z jaka prędkością ma odbić (żółw i zając). OK zrobił 4tys km ale czy kiedykolwiek go czyścił???Jak mi zaczyna mulić to psikam brunoxem, uginam i wycieram syf. tak kilka razy od razu działa lepiej.

Napisano

Luzy ma takie ze obawiam sie ze pewnego dnia kolo go wyprzedzi, nie wiem czy czyscil, czy nie, ale kloc wazacy chyba 2,5 praca swoja nie porazajacy nie powinien sie nazywac amortyzatorem, bo przez ta nazwe wprowadza w blad kupujacych. Pozatym tlumik w darcie ma nie wiele wspolnego z tlumikami w innych RS'ach.

Napisano

Waga zależy od modelu (Dart 3 ,2 , 1). 3 jest najlżejsza i waży ok.2,2kg. Co do reszty to nie komentuje bo nie pojęcia jak jest. Ale i tak według mnie w tej grupie cenowej Dart 3 jest w czołówce,ażeby nie powiedzieć że najlepszym wyborem bo do sountourów jakoś nie mam przekonania.

• Mod Team
Napisano

Ja mam Splice'a i jest miękki nawet bardzo. Waże 65. Jak dla mnie całkiem fajny amor wazy prawie równe 2kg (bez piwotów) Wykorzystuje pełny skok, za nowego trochę tępo pracował. Po ok 1100km zaczyna sie powłoka z goleni wycierać. Serwis prosty, dobre uszczelki ogólnie godny polecenia.

Napisano

Wow, widzę że temat się rozwinął pod moją nieobecność ^^ Okazja nabycia Splice'a minęła... więc czas chyba przeczyścić darta, nie zaszkodzi a pomoże :) Pomimo to i tak planuje zmianę amorka, pod lupe wchodzi recon 351 solo air oraz tora 318 solo air.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...