creative1989 Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Gdzie według was najlepiej zaplatają koła i po ile? Czy wraz z zapleceniem, dociągają później szprychy w cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Alter (sklep velo) w sopocie na dworcowej. Człowiek porządnie zaplata i od razu dobrze dociąga. Zaplatałem u niego ze 3-4 koła i znajomi też i nikt nie narzekał. Z tego co pamiętam to 30zł (ale to było w 2008). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INsejn Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Rowersi na chełmie, Piotrek zaplecie Ci bardzo mocne kółka. Powołaj się na mnie jakby co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Powołać się na INsejna, żeby dobrze zaplótł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
INsejn Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Powołaj się na Łukasza z Chełmu, z Dragana Albo to mu osobiście powiem lub na gg napiszę, że wpadniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Jeszcze nie wiem gdzie mi będzie bardziej pasować ze składaniem, bo w Sopot to mi bardziej po drodze jest, także napiszę ci PW jakby co, żebyś dał mu znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 otworzył się sklep Piotra Wadeckiego niedaleko Placu górnośląskigo w Gdyni tuż obok ul. Wielkopolskiej tak zapleciesz koła za "psie" pieniądze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldek Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Witam, Ja zaplatałem w u Lewickiego w Gdaśsku na ul. Do studzienki, kupowałem u nich części i zaplot miałem za darmo, tak samo jak dociągnięcie szprych. Nabijalem też u nich stery i montowałem suport, mogę polecić ten serwis z całą odpowiedzialnością . Kolejne koło też tam będę robić. Pzdr. Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ghrabii Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 może chwilę temu był pierwszy post, ale polecam 'rowerek' koło almy w sopocie. Pan Andrzej sprawdza się we wszystkim i od kilku lat jak coś jest nie tak to do niego jeżdżę. A jak potrzebuję jakieś części to najczęściej mi sprowadza... No i jest taniej niż np w sklepie na dworcowej w sopocie. Tak samo porządnie jeśli nie lepiej i jest tam 'od zawsze' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Ja w złożyłem kółko na Chełmie- Rowersi. Zaplot bardzo mocny i trwały. Ludzie to naprawdę znają się na sprzęcie- co najlepsze- nie teoretycznie, ale i praktycznie! Drobne rzeczy robią chyba z przyjemności, bo nie chcieli kaski, więc dałem im browarki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supergdynia Napisano 1 Września 2010 Udostępnij Napisano 1 Września 2010 otworzył się sklep Piotra Wadeckiego niedaleko Placu górnośląskigo w Gdyni tuż obok ul. Wielkopolskiej tak zapleciesz koła za "psie" pieniądze Możesz dokładniej napisać gdzie znajduje sie ten sklep?Czy jest on na Wielkopolskiej czy w jej okolicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borowka Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 jedziesz ul. Wielkopolską w kierunku obwodnicy. Mijasz plac górnośląski i skrzyżowanie z kawiarenką na rogu. Kilkadziesiąt metrów dalej jest jest sklep Wadeckiego - wjeżdżasz na posesję nowo- zbudowanego domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 14 Września 2010 Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Jeszcze jeden głos na Alter - przednie koło przejechało już dwa sezony i wciąż proste jak stół (szprychy nie były dociągane, jeżdżone jak pan serwisant stworzył). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Co sądzicie na temat sklepów/serwisów w Gdyni: "HN" na Jana z Kolna oraz "SPORT LAND" na Powstania Styczniowego ? Dobrze zaplatają tam koła ? Zależy mi na jakości i sztywności. (Ew. pofatyguję się na Dworcową do Sopotu.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 20 Października 2010 Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Pochwalony! W mojej "karierze" zapleciono mi kilkanaście, jeśli nie kilkadziesiąt kół, więc udało mi się parę prawidłowości zauważyć. Odniosę się tylko do tych serwisów, które zaplatały mi więcej jak 1 koło: - Pan Zbyszek Lewicki (potocznie zwany Rudym ze Studzienki), zaplotłem u niego 8, albo 10 kół: kiedyś byłem bardzo zadowolony, jednak czar prysł, gdy zaplotłem obręcze nieoczkowane. Szprychy za mocno ponaciągane. Nyple wybrzuszają okolice otworów na szprychy. Być może wynika to z tego, że kiedyś zaplatał osobiście, od kilku lat robi to też jego pracownik. Być może ma za ciężka rękę. W każdym razie zrezygnowałem. Obręcze, które sie wybrzuszyły, to Remerx Taurus - bardzo mocne, więc na obręcz nie można zwalić; - Rowersi, zaplatałem bodaj 7 kół: aktualnie mój faworyt, dociaganie w cenie, wręcz obowiązkowe (przy odbiorze pewnie zostaniesz poproszony o przyjście na dociągnięcie). Warunek mega dobrego zaplotu, praktycznie nie wymagającego dociągnięcia: musi to zrobić niejaki Piotr. Ostatnie dwa koła zaplatał mi ich nowy serwisant i mimo, że reklamowany jest jako zawodnik profi-teamu, kółka szybko złapały małą centrę. Oczywiście swoje do centy dołożyły też obręcze nie najwyzszej jakości, rozmiar koła (przednie 29'), oraz pełny sztywniak. Jeden minus - chyba mają ciut rozregulowaną centrownicę (ParkTool) - 5 kół jest minimalnie obok osi (jakiś 1mm). Generalnie zaplatanie to odrębna sztuka serwisowa. Najlepiej zaplatają ci, którzy tylko tym się zajmują. Mój kolega z Sopotu, jak już dorwał zaplatacza, to jeździ za nim po Polsce, gdy potrzebuje zaplotu. Jeśli masz więc możliwość, zorientuj się, czy jest "specjalnie oddelegowany" do zaplatania członek teamu serwisowego, czy robią to wszyscy po kolei, na kogo wypadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 3 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Hmmm... A jak zaplatają w CYKLO w Gdyni Głównej koło hali targowej ? Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czyzby Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Bogatszy w ponad dwusezonowe doświadczenie bujania się po najróżniejszych 3miejskich serwisach rowerowych, polecam ALTER na ul. Dworcowej 1 w Sopocie. Ten sklep/serwis zdecydowanie wygrał w moim dotychczasowym rankingu. Konkretnie, fachowo, szybko i na temat oraz bardzo kulturalnie. No i ta siła spokoju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.