Koper0 Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam drogich użytkowników. Mam 16 lat i postanowiłem kupić rower. Rower już miałem lecz miałem poważny wypadek i niestety przednia część odleciała, co było powodem lekkiego wstrząsu mózgu i blizną na twarzy na całe życie. Szczerze nie znam się zbytnio na rowerach i nie wiem jakie dane mam podać, tematy dotyczące zakładania tematu mało konkretne. Mogę dodać że mierzę ok. 185cm i ważę 82kg. Roweru używałbym do jeżdżenia po mieście i po większych dziurach, więc wolałbym żeby jakieś amory tam miał. Jeśli coś pominąłem wystarczy napisać. Pozdrawiam.
Grondag Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Zapoznaj się z rodzajami rowerów w dziale FAQ i zdecyduj czy bardziej do ciebie pasuje cross/trekking czy rower górski(MTB lub ATB, ten drugi to tylko tańsze modele) i podaj kwotę ---- Jeśli nie jeżdzisz po górach tylko po asfalcie i jakichś drogach bocznych to cross byłby ok(wygodniejszy)
Koper0 Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Napisano 11 Kwietnia 2010 Z tego co widzę to bardziej przypodobał mi się typ enduro. kwota do wydania to ok. 3 max 4 tysiące.
Grondag Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Enduro to jazda po górach czy lasach, raczej omijając asfalt, z twojego 1 posta wynika że rower do miasta i na dziury więc kompletnie nie rozumiem twojej decyzji. Jeśli na pewno chcesz tego enduraka to napisz z jakim skokiem bo tu są duże rozbieżności, za 4k to raczej tylko HT, ja na twoim miejcu bym składał bo z seryjnych to mi tylko Romet Mosquito, NS Surge, Norco Rampage przychodzi do głowy,a to już ostrzejsze enduro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.