keinan Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam. Pewnego razu do tylnych przerzutek wplątała się reklamówka(do tych kółek) i trudno ją było wyciągnąć, ale się udało. Od tego czasu zaczęło mi coś przeskakiwać. Pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Pomóżcie nie pomórzcie to raz A dwa, to daj zdjęcie, bo nie wiadomo czy pogiąłeś wózek czy co zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuvel Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Podłącze się pod temat. Objaw ten sam: przeskakiwanie pod obciążeniem, niekoniecznie na największej koronce. Objawy nasiliły się po wymianie łańcucha z Shimano na Sram. Przed wymiana zdarzało się 4-5 razy na trasę a teraz co 4 - 5 obroty korbą (oczywiście pod obciążeniem). Poztencjalne przyczyny: 1. Zastosowanie łańcucha Sram do napędu Shimano ( raczej mało prawdopodobne) 2 Duży luz w górnej główce przerzutki(dolne kółko goni ze 2 cm jak jest w najniższym położeniu) Napęd ma przebieg 400 km: Kaseta:Shimano CS-HG40 8-SPEED; 11-32T Przerzutka: Shimano Acera RD-M360 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viechooo Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Ale na czym jest te przeskakiwanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuvel Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Ponieważ przeskakuje zarówno na najmniejszej zębatce z przodu jak i na średniej, obstawiam, że to tył, ale głowy za to nie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 ...a śruba od tyłu przerzutki, która przybliża, jej górne kółko do kasety ?? Spróbuj dokręcić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Mi to wygląda ze kaseta po prostu nie chce rozmawiać z łańcuchem. pokaż zdjęcia kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easton Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Chyba masz wygięty wózek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuvel Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Dzisiaj byłem w serwisie i okazało się, że kaseta do wymiany . Serwisant stwierdził,że to niemożliwe by po przejechaniu 400 km tak były wytarte koronki - albo trafiłem na jakiś pechowy egzemplarz albo poprzedni serwisant zamienił mi części (po 100 km robiłem przegląd gwarancyjny). Teraz mam nową kasetę i łańcuch SRAM'a i wszystko śmiga pięknie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 poprzedni serwisant zamienił mi części (po 100 km robiłem przegląd gwarancyjny). Dlatego ja nie uznaje żadnych serwisów ... poza swoim kasety Srama to tez nie rewela lepsze sa Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalliterski Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Polecam Kasety SHIMANO lecz przynajmniej DEORE wzwyż model SLX jest już praktycznie nie do zdarcia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8prisoner8 Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witam! Mam podobny problem, jak koledzy wyżej. Posiadam rower Kross Hexagon V4. Dzisiaj wrócił z serwisu po naprawie pęknitej tylnej osi (był na gwarancji). Gdy doszło do tej usterki, zaczął mi przeskakiwać łańcuch prawdopododnie na tylnej przerzutce, gdy ustwię ją na 1x7, 2x7 lub 3x7. Oś już naprawiona, ale przeskakiwanie dalej jest. Co mogę z tym zrobić? Rower był zakupiony w lipcu ubiegłego roku. Kaseta jest w bardzo dobrym stanie. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Polecam Kasety SHIMANO lecz przynajmniej DEORE wzwyż model SLX jest już praktycznie nie do zdarcia . Marny łańcuch załatwi każdą kasetę... Na przełożeniu 1x7 sie nie jeździ 2x7 już predzej. ale to ci przeskakuje łańcuch na zębach czy zapadki wolnobiegu przepuszczają ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.