Skocz do zawartości

[przerzutki] Przeskakiwanie

keinan

Rekomendowane odpowiedzi

Podłącze się pod temat. Objaw ten sam: przeskakiwanie pod obciążeniem, niekoniecznie na największej koronce.

Objawy nasiliły się po wymianie łańcucha z Shimano na Sram. Przed wymiana zdarzało się 4-5 razy na trasę a teraz co 4 - 5 obroty korbą (oczywiście pod obciążeniem).

Poztencjalne przyczyny:

1. Zastosowanie łańcucha Sram do napędu Shimano ( raczej mało prawdopodobne)

2 Duży luz w górnej główce przerzutki(dolne kółko goni ze 2 cm jak jest w najniższym położeniu)

Napęd ma przebieg 400 km:

Kaseta:Shimano CS-HG40 8-SPEED; 11-32T

Przerzutka: Shimano Acera RD-M360

Dzisiaj byłem w serwisie i okazało się, że kaseta do wymiany :(. Serwisant stwierdził,że to niemożliwe by po przejechaniu 400 km tak były wytarte koronki - albo trafiłem na jakiś pechowy egzemplarz albo poprzedni serwisant zamienił mi części (po 100 km robiłem przegląd gwarancyjny).

Teraz mam nową kasetę i łańcuch SRAM'a i wszystko śmiga pięknie :).

• 3 tygodnie później...

Witam!

Mam podobny problem, jak koledzy wyżej. Posiadam rower Kross Hexagon V4. Dzisiaj wrócił z serwisu po naprawie pęknitej tylnej osi (był na gwarancji). Gdy doszło do tej usterki, zaczął mi przeskakiwać łańcuch prawdopododnie na tylnej przerzutce, gdy ustwię ją na 1x7, 2x7 lub 3x7. Oś już naprawiona, ale przeskakiwanie dalej jest. Co mogę z tym zrobić? Rower był zakupiony w lipcu ubiegłego roku. Kaseta jest w bardzo dobrym stanie. Proszę o pomoc. :)

• Mod Team

Polecam Kasety SHIMANO lecz przynajmniej DEORE wzwyż model SLX jest już praktycznie nie do zdarcia .

Marny łańcuch załatwi każdą kasetę...

Na przełożeniu 1x7 sie nie jeździ 2x7 już predzej. ale to ci przeskakuje łańcuch na zębach czy zapadki wolnobiegu przepuszczają ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...