zurawa123 Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Ema nie wiem które śruby mam rozkręcic i jak mocno? Foto: 1 śruba 2 kolejne śruby Stery wyglądają podobnie jak te a drugi problem to taki ,że nie mogę znaleści mostka o średnica rury sterowej 1 ten mi się podoba ale ma 1 1/8 http://alerower.pl/index.php?p299,mostek-zoom-aluminiowy-100mm-7-stopni-srebrny jest moze taki ale na 1 chyba ,że ten będzie posowac
viechooo Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Wykręć całkiem i załap śrubę. Zapewne mostek będzie zapieczony w widelcu jak to bywa w tych sterach. Trzeba trzepnąć w kierownicę żeby go rozruszać i wyjąć. A apropo tego mostka to trzeba by kupić taki adapter >>>KLIK<<<i wtedy można założyć mostek na 1 i 1/8 cala A śrubę tam jest tylko jedna. W mostku i tą wykręcasz. W sterach są raczej nakrętki
adriansocho Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Tą pierwszą śrubę wykręcasz o kilka obrotów, a potem trzeba w nią uderzyć młotkiem żeby uwolnić stożek czyli babkę. Po tym da się go do góry wysunąć. Stery i ich rozmiar - niestety masz starszą ramę z główką pod stery 1", dopóki ramy nie zmienisz to będziesz skazany na takie właśnie stery. Rozbierz te i zobacz czy bieżnie są w dobrym stanie, jeśli tak to tylko dokup wianki z kuleczkami i będzie śmigać jak nowe. A co chcesz osiągnąć z mostkiem?
blair7 Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Nie do konca jest skazany na tego typu stery, bo pamietam jak kiedys mialem rower ze sterami na 1" i okazalo sie ze glowka jest na tyle szeroka ze dalo sie nabic stery na 1 1/8" i zalozyc normalny amor
zurawa123 Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Napisano 12 Kwietnia 2010 i już się martwie bo amor mam właśnie na 1cal da się jakoś zrobic by pasował mi do nowej ramy którą mam nadzieję niedługo kupie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.