Chudzio Napisano 10 Kwietnia 2010 Napisano 10 Kwietnia 2010 Siema, zakładałem już temat dotyczący kupna gotowego lub składania. Dzięki za wytłumaczenie mi dlaczego składanie roweru w moim przypadku było debilizmem . Od jakiegoś czasu szukam dla siebie roweru, patrzę na nowe i używane. Co prawda używanego trochę strach, ale kto nie ryzykuje ten nie ma . Jestem dość przekonany do MTB, mniej do crossówki. Chciałbym, żebyście mi ocenili kilka rowerów. Cube Analog - klik Unibike Flite - klik Scott Aspect 55 - klik GT Aggressor - klik Cube LTD Team - klik Corratec - klik GT 2.0 Avalanche - klik Kona Caldera - klik Merida Maroon - klik I jeszcze dwie crossówki: Scott Sportster P6 - klik Kelly's Coach - klik Trochę dużo ich jest, jeśli możecie określcie je krótko (stan - oczywiście tylko na podstawie zdjęcia ale zawsze coś, za ile warto się nimi interesować). Mój budżet to 1300, 1500zł jeśli naprawdę warto jest dopłacić (w niektórych rowerach jest przekroczona nawet ta kwota, ale uznałem, że zawsze można negocjować ;]). A może macie jakieś swoje propozycje, przy czym Kross'y odpadają. Ewentualnie możecie podpowiedzieć czym się kierować podczas zakupu? Amortyzator to raczej Rock Shox Dart, ew. Judy przy mojej posturze. Mój wzrost to 185/6cm, 86kg wagi (czyli z tego co się dowiedziałem już tu i tam to najlepsza by była na mnie rama 20" (~50cm), a więc w niektórych firmach 19" lub 21" - MTB. Co do crossówek - nie orientuję się w rozmiarach. Pzdr
emilio3 Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Ta merida to nie jest model Maroon tylko chyba SUB 60D tu masz część kolekcji tego producenta w cenach które cię interesują http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=104 i jeszcze klasy wyższej które warto zobaczyć http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=100 a rowery crossowe tu http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?kol=9&gr=106
Chudzio Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Napisano 11 Kwietnia 2010 Bez urazy, ale nie pomogłeś mi. Chciałem, żeby ktoś ocenił wymienione rowery, bo nowe ze strony meridy (którą znam) przekraczają mój budżet. Proszę o więcej odpowiedzi.
C00BA Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Sklanialbym sie ku Cube Analog - za te cene dobra rama przyzwoity osprzet i hamulce, amor w przyszlosci musialby isc do wymiany. Ale osobiscie bardzo lubie Cube oraz do Kony. Mimo tego, ze nie lubie tej marki to osprzet jest calkiem dobry tylko zostaje kwestia rozmiaru. Mozesz tez zwrocic uwage na LTD, ale jest on juz dosyc leciwy. Jezeli byl normalnie jezdzony i nic nie bylo wymienianie to stan napedu prawdopodobnie jest kiepski.
Chudzio Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Napisano 11 Kwietnia 2010 A co powiesz na temat tego Unibike'a Flite i GT 2.0 Avalanche'a? Mam jeszcze na oku Specialized Rockhopper - klik, jego cena to 1600zł, ale chyba nie warto do niego dokładać?
szefix Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Ten Flite to rama za duża Ja mam experta i jeżdżę na ramię 19. Mam 185 cm wzrostu.
Chudzio Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Napisano 12 Kwietnia 2010 Zdecydowałem się na Cube Analog'a , dzięki za rady, mam nadzieję, że dobrze mi posłuży. Jeszcze muszę porozglądać się po tematach o dbaniu nad rowerem, jako że jestem zaawansowanym laikiem. Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.