Skocz do zawartości

[rower] Wybór rowerów

Chudzio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema, zakładałem już temat dotyczący kupna gotowego lub składania. Dzięki za wytłumaczenie mi dlaczego składanie roweru w moim przypadku było debilizmem :whistling:. Od jakiegoś czasu szukam dla siebie roweru, patrzę na nowe i używane. Co prawda używanego trochę strach, ale kto nie ryzykuje ten nie ma :). Jestem dość przekonany do MTB, mniej do crossówki. Chciałbym, żebyście mi ocenili kilka rowerów.

Cube Analog - klik

Unibike Flite - klik

Scott Aspect 55 - klik

GT Aggressor - klik

Cube LTD Team - klik

Corratec - klik

GT 2.0 Avalanche - klik

Kona Caldera - klik

Merida Maroon - klik

I jeszcze dwie crossówki:

Scott Sportster P6 - klik

Kelly's Coach - klik

Trochę dużo ich jest, jeśli możecie określcie je krótko (stan - oczywiście tylko na podstawie zdjęcia ale zawsze coś, za ile warto się nimi interesować). Mój budżet to 1300, 1500zł jeśli naprawdę warto jest dopłacić (w niektórych rowerach jest przekroczona nawet ta kwota, ale uznałem, że zawsze można negocjować ;]). A może macie jakieś swoje propozycje, przy czym Kross'y odpadają. Ewentualnie możecie podpowiedzieć czym się kierować podczas zakupu? Amortyzator to raczej Rock Shox Dart, ew. Judy przy mojej posturze. Mój wzrost to 185/6cm, 86kg wagi (czyli z tego co się dowiedziałem już tu i tam to najlepsza by była na mnie rama 20" (~50cm), a więc w niektórych firmach 19" lub 21" - MTB. Co do crossówek - nie orientuję się w rozmiarach.

Pzdr

Napisano

Bez urazy, ale nie pomogłeś mi. Chciałem, żeby ktoś ocenił wymienione rowery, bo nowe ze strony meridy (którą znam) przekraczają mój budżet. Proszę o więcej odpowiedzi.

Napisano

Sklanialbym sie ku Cube Analog - za te cene dobra rama przyzwoity osprzet i hamulce, amor w przyszlosci musialby isc do wymiany. Ale osobiscie bardzo lubie Cube ;)

oraz do Kony. Mimo tego, ze nie lubie tej marki to osprzet jest calkiem dobry tylko zostaje kwestia rozmiaru.

Mozesz tez zwrocic uwage na LTD, ale jest on juz dosyc leciwy. Jezeli byl normalnie jezdzony i nic nie bylo wymienianie to stan napedu prawdopodobnie jest kiepski.

Napisano

A co powiesz na temat tego Unibike'a Flite i GT 2.0 Avalanche'a? Mam jeszcze na oku Specialized Rockhopper - klik, jego cena to 1600zł, ale chyba nie warto do niego dokładać?

Napisano

Zdecydowałem się na Cube Analog'a :), dzięki za rady, mam nadzieję, że dobrze mi posłuży. Jeszcze muszę porozglądać się po tematach o dbaniu nad rowerem, jako że jestem zaawansowanym laikiem.

Pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...