xZNANYx Napisano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 elo każdy mówi że ten rower to sh*t znalazłem aukcje na allegro i pojechałem zobaczyć go na żywo. Na pierwszy rzut oka rower jest piękny design nowoczesny, rama matowa ,ogólnie bardzo ładnie się prezentuje. Osprzęt na Shimano i TRILOGY, hamulce firmy promax ( no name ). Postanowiłem że go kupie. W pierwszej przejażdżce bardzo sztywno chodził amortyzator (SUNTOUR SF9-XCT V2)ogólnie mówiono że ten amortyzator to sh*t i ze łapie luzy na goleniach od tarczówek. Na następny dzień wybrałem się z kolegami na dłuższą wycieczkę około 65km terenem/szosą amortyzator tak jakby się rozruszał i zaczął ładnie pracować. Czas na hamulce w instrukcji jest napisane że od 30-60 hamowań hamulce osiągają najlepszą moc hamowania tym czasem prawie wcale nie hamują po drobnej regulacji naprawdę dobrze hamują nie są to plastiki z biedronki ale naprawdę dobre hamulce zbudowane z aluminiowych części. Kaseta no szkoda ze tylko 7 biegów ale ten 1 najlżejszy jest naprawdę dobry bardzo lekko chodzi rower na tym biegu, pedałujemy bardzo mocno a rower jedzie 5-7 km/h jest to wielki + tego roweru na podjazdy . Ogólnie to polecam ten rower jak za 1200zł można mieć naprawdę dobry sprzęt. W porównaniu do kross level a2 ( kolega ma ten model ) to różnią się tylko wagą a tak to naprawdę to samo wszyscy mówią że bierz krossa bo to nie marketowy i fajniejszy a taka prawda że tych krossów widziałem w piz du w marketach . Naprawdę gorąco polecam średnio zaawansowanym rowerzystą to mój 1 post więc jak jest coś nie tak to przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytko Napisano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) Zazwyczaj jest tak, że jak rower ma dobry osprzęt, i kosztuje 1200 zł, to rama jest przeciętna(żeby nie powiedzieć słaba, bo słabe to w marketach dają). Ja tak sądzę, że Northec to jest jeszcze młoda firma i bazują na dobrym osprzęcie, a nie dobrych ramach, żeby drogo rower opchnąć. Choć miałem przyjemność przetestowania takiego roweru, i powiem, że w góry bałbym się z nim jechać bo właśnie ma dość miętką ramę. Ale w lesie na średnio wymagających trasach jest super ! Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez Pytko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 W krossie level A2 jest XCR z przodu, czyli dużo lepszy amortyzator niż ten XCT...w dodatku w northtecku jest wolnobieg i gorszy osprzęt niż w krossie, można w tej cenie znaleźć dużo lepszą alternatywę, jak np. Kross Hexagon V6(jest już kaseta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xZNANYx Napisano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 ale i tak moim zdaniem wiele ładniejszy jest northtec a rama wcale nie jest taka miekka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anza123 Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Zgadzam się z tym.Mam ten sam rower ino w wersji 2009 rower bardzo fajny jeżdżę nim dużo.Trochę go zatarłem ale Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi