Skocz do zawartości

[ rama ] Jaką wybraćdo streetu ?

xatuanx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam : )

Na co dzień jeżdżę do szkoły jakieś 8 km ( w dwie strony )

Po za tym po południu nie interesuuje mnie jazda rekreacyjna tylko jakieś skoki itp.

Jaką ramę wy byście mi polecili mam 175 wrostu : )

Napisano

Można by tak powiedzieć, że ta 14 cali, ale wątpię abyś odczuł różnicę pomiędzy 13 a 14 cali (ja ma 165 cm i mam 13 cali). Najwięcej jest ram 12 i 13 calowych Do codziennej jazdy trzeba siodło podnieść w górę, lub jechać na stojaka, bo na siedząco może być nie ciekawie. To w końcu jaką ramkę bierzesz?

Napisano

1. Ile masz w sumie pieniędzy na ten rower?

2. Jaki chcesz napęd? Single speed? czy może kaseta + przerzutka

3. Ta ramka streetfighter jest dosyć uniwersalna, nie ma poziomych haków, więc może być problem z SS. Jeśli to ma być rower do streetu to ja bym wybrał inną ramę, może stalową?

Jeśli ma być aluminium to może ta rama: http://rowerowy.com/czesci/ramy/two6player2009

Stal cromo jest oczywiście wytrzymalsza od alu.

Napisano

1. Na rower mam około 1200 kasy

2. Kaseta i przerzutka ( a korba z przodu 1 rzęd )

3. No rama do streetu i też tak do jazdy codziennej .

Napisano

Za 1200, to będzie ciężko coś sensownego złożyć. Pisałeś, że chcesz amora, a to też jest wydatek rzędu 350 zł za nowe duro lub używanego marcoka dj'a.

Sam na początku miałem przerzutki i z przodu hamulec, ale później to wywaliłem, ze względu na wagę i łańcuch walił po ramie, miałem też napinacz.

Tu masz taki rowerek jak chcesz tylko kosztuje 2000zł

http://rowerowy.com/rowery/dirt_street/haro_thread_8

1200-400(rama)-350(amor)=450zł

zostanie Ci 450zł, a za tyle nie skompletujesz reszty części.

Napisano

ja bym bardziej powiedzial, ze conajmniej 2k. Tak zeby nie byly to czesci tylko na sezon.

Tak jak juz kolega pisal rama - 400 amor - 350 kola - 500. To juz jest 1250 a jeszcze naped, hampel, i rurki.

Napisano

Wydaje mi się że to nie jest zbyt dobry pomysł aby w streecie oszczędzać na kołach ale to moje zdanie ;p Ale odradzam Ci to ;D

Napisano

Nie myślę kupować takich drogich kół ./

http://allegro.pl/item989354677_rama_octane_one_void_zacisk_siodla_gratis.html

A co wy na tą ??

Cena może ulec zmianie <_<

To będę go dłużej składać /

Ta rama zbiera dużo pozytywnych opinii. Powinna być ok, w końcu to stal Cr-mo. Normalnie kosztuje 600zł, więc cena jest dobra. Gdybym dziś miał składać sobie rower streetowy, to wziąłbym tą ramkę;)

Ja zakupiłem gotowca

Napisano

octana jest najlepszą propozycją jaka tutaj padła. nie bierz żadnego dartmoora czy krossa do streetu. co do przerzutki to się jeszcze lepiej zastanów bo na ss dużo lepiej będzie ci się jeździło (żadnego tłuczenia się łańcucha, mniejsze koszty bo możesz kupić reduktor za ok40zł i wiadomo dużo mniejsza waga a to się bardzo liczy) a to że 8km będziesz musiał pokonać na jednym biegu to żaden problem nie takie dystanse się pokonywało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...