Bobson Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Zakupiłem ostatnio rower (Kross Crow Preria) i zastanawiam się do czego służą te 2 pokrętła u góry. Model o którym mowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warthog Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Nie jestem niestety zaznajomiony z modelem, aczkolwiek strzelałbym, że są to pokrętła do regulacji wstępnego naprężenia i może 'szybkości' odbijania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ja tam widzę tylko jedno pokrętło i jest ono od naprężenia wstępnego. W praktyce i tak nie działa, więc szkoda się tym zajmować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Kiedyś w podobnym amortyzatorze także szukałem regulacji:) Te pokrętła służą do kręcenia, ale niczego to nie zmienia w ustawieniach amora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.