rukahs96ogcjm Napisano 9 Kwietnia 2010 Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam Czy Marcok Dj l (rocznik 2005) będzie dobry do bardziej zjazdowej odmiany XC ? Nie zależy mi na jak najlżejszym rowerze ale znajomy mówił żebym go nie brał do lekkiej ramy która jest przeznaczona do XC bo jest za ciężki. Co o tym sądzicie ?
kello Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Powinien byc spoko, kolega ma DJ ale trojke skrocona do 100mm w Zaskarze i dziala bosko, wiec mysle ze dj1 ze skokiem 100 bedzie u ciebie rowniez ok, jesli na wadze ci nie zalezy. A jaka to rama? Moze lepiej mniej pancernego ale rowniez wytrzymalego MX Compa poszukac ?
blair7 Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Jak sama nazwa wskazuje ten amor jest przeznaczony do dirtu, czyli krotko mowiac jego charakterystyka pozwala skakac, ale do jazdy sie nie nadaje wg mnie. Juz lepszy pewnie bedzie duro djd suntoura do jazdy. Kup sobie jakiegos lekkiego powietrzniaka ( typu: reba, axon, epicon, titan)
rukahs96ogcjm Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Napisano 12 Kwietnia 2010 Tego Dj'a mam teraz a nie chcę się bawić w wymianę. Chodzi bardzo lekko, wyczuwa każdą nierówność, zawsze był odpowiednio serwisowany i pomimo swoich 5 lat (jestem 2 właścicielem) pracuje jak nóweczka. Żal mi się z nim rozstawać, a już tymbardziej zamieniać na amortyzatory rzędu suntoura. Bo w końco co marcok to marcok : D Co do ramy to chcę kupić Accenta el nino. Pytałem w sklepie gdzie maja te ramy i powiedzieli mi że sprawdzi się w tej ramie (długość, skok, kąt) bez żadnych przeszkód.
Mod Team bogus Napisano 12 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 12 Kwietnia 2010 Może nie tyle sprawdzi się, bo DJ ma odmienną charakterystykę od amortyzatorów do XC, tylko będzie miał odpowiednią wysokość. Moim zdaniem jako amortyzator przejściowy między widelcem do XC nie będzie zły. A swoją drogą El Nino polecam.
rukahs96ogcjm Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Napisano 12 Kwietnia 2010 Chciałem zauważyć, że składam rower o przeznaczeniu do... hmm enduro, bardziej agresywnego XC : )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.