Skocz do zawartości

[Amortyzator]Nowy przedni amortyzator

YgreK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hejho!

Otóż chcę kupić sobie nowy przedni amortyzator. Mam Kellys-a Quartz-a. Zainstalowany tutaj amortyzator to Gila RST.

Roweru używam do rekreacji. Jeżdżę po ścieżkach rowerowych (nie betonowych) np w lasach itp. Możecie podać jakieś przykłady amortyzatorów?

Chciałbym aby było jak najtaniej.

@edit.

Dodam, że fajnie by było gdyby był czuły bo ważę tylko 65kg

Napisano

Mam V-brake.

@RadekSki

czemu nie mogę mieć większego skoku niż mam? W Czymś to przeszkadza?

@C00BA możesz podać przykłady tańszych amorków? Na razie spróbuję kupić bez pomocy sponsora... :icon_confused:

• Mod Team
Napisano

Jeżeli chcesz amorek który ustawisz jak chcesz pod swoją wagę to bierz raidona (męcz sponsora). Większy skok niż masz (pewnie 80-100) zdeformuje geometrię ramy - jazda będzie męcząca szczególnie na podjazdach, nie warto.

Przy amortyzatorach powietrznych możesz poeksperymentować z twardością, sprężynowce są jakie są i albo trafisz z twardością sprężyny albo nie. No forum są opinie rowerzystów w twojej wadze - poszukaj jeżeli chcesz sprężyny.

Napisano

Moim zdaniem nie ma sensu wymieniać gili na amor za 350zł bo różnicy dużej nie będzie. Następnym korkiem jest amor za przynajmniej 500-600 czyli taki epicon na przykład.

• Mod Team
Napisano

Moim zdaniem nie ma sensu wymieniać gili na amor za 350zł bo różnicy dużej nie będzie. Następnym korkiem jest amor za przynajmniej 500-600 czyli taki epicon na przykład.

Za 390,- jest raidon air(patrz wyżej). Sądzę że raczej należałoby zwrócić uwagę na medium odpowiedzialne za pracę amorka a później na cenę co by budżetu zbytnio nie przekroczyć. Raidon powinien poprawić komfort jazdy w stosunku do rst a prawie mieści się w zakładanym budżecie.

Napisano

Witam

Mam zamiar wymienic mój dotychczasowy amortyzator Santor XCR 2009. Zastanawiałem sie nad Rock Shox Tora Trial 289 U-Turn. Czy ktos jest w stanie powiedziec cos an jego temat i jakiej ceny powinienem sie spodziewac za nowy model ze sklepu.

Z Góry Wielkie Dzieki ;D

Napisano

Zależy jaka wersja choć w ten cenie to pewnie Absolute, cóż, ludzie ogólnie chwalą, nienajgorsza sztywność, dobrze pracuję ponoć osobiście nie miałem kontaktu z tym konkretnie modelem, jednak do R7 Platinum z 2006r (najwyższej wersji) dość mocno się zraziłem i powiedziałem nigdy więcej Manitou. Uszczelek przeciwkurzowych u dystrybutora nie było przez PARĘ MIESIĘCY.

Napisano

SIEMKA.Chciałbym zapytać się jaki amor by dla mnie pasował rama Korss sign ds 17".Waże około 45 kg Budżet to jedyne 500 zł.Chce jedno półkę,jeżdzę w streecie i dirt dirt jakieś hopki po 1.5m.Mam 14 lat i obecnie RST LUNCH

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...