milosszz1889 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Która lepsza z podanych powyżej,mocniejsza i wytrzymalsza Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hakan Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Przednia/tylna? Nowa/używana? Dlaczego LX a nie SLX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosszz1889 Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 tylna,nowa,a która lepsza lx,slx czy xt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUBUs Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Z tyłu mam XT i nie mam zastrzeżeń. Bardzo dobra przerzutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CheEvara Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ja mam slx i też nie psioczę. Jedynym mankamentem może być praca manetek, wchodzą dość oporowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosszz1889 Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 No ale która jest najlepsza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Wiadomo że XT jest w tym rankingu najwyższą grupa a co za tym idzie poniekąd najlepszą. Różnica w działaniu w porównaniu z slx chyba nie będzie jakaś znacząca (wręcz żadna) Natomiast XT jest lżejszy, ładniejszy, i ma ceramiczne łożyska kółeczek czego nie mają niższe grupy. Różnica samych przerzutek nie jest duża natomiast manetek tak bo XT maja inny mechanizm przez co inaczej działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojpok Napisano 10 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 To ja się podepnę. Mam rower z nazwy trekingowy (kellys lagoon 2006), osobiście preferuje wycieczki asfaltem, jednak polne drogi i przeklęte krawężniki są nie do uniknięcia. Nie mam widelca z amorem, i najgorsze ważę strasznie dużo (130kg na 190cm). Przednia piasta (RM30) wydaje już dźwięki zachęcające do jej wymiany. Pytanie czy LX (HB-T660), czy warto dołożyć około 25 zł do XT (HB-M770)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 10 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Myślę, że warto dołożyć do XT ze względu na ich uszczelnienie a co za tym idzie - trwałość. Tak przy okazji podpiąłeś się pod temat dotyczący przerzutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Może wystarczy przeserwisować piastę. Jeśli chcesz kupić nową to ja proponowałbym coś na łożyskach maszynowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojpok Napisano 11 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Myślę, że warto dołożyć do XT ze względu na ich uszczelnienie a co za tym idzie - trwałość. Tak przy okazji podpiąłeś się pod temat dotyczący przerzutek szzzz... fu** Mój błąd przepraszam ,jakiś niewyspany byłem. bogus92 dzięki za dobrą rade. Nabyłem smar, poczytałem, spróbujemy serwisować. PS. dziś facet w sklepie (który zdobył już wcześniej moje zaufanie), też polecił jeśli już maszynową. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.