Skocz do zawartości

[rower] Scott Contenssa Sport 40 dla kobietki

Raschey

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Poszukujemy z żoną roweru dla niej. Wypatrzyła sobie ten model Scotta:

http://scott.pl/product.php?id_cat=237&id_prod=1321

Pytanie jaki dla niej kupić rozmiar ramy. Z tego co widzę na stronie są dostępne: XS S M L XL Moja żona ma 158 cm i waży 58 kg. Jaka rama będzie dla niej odpowiednia ? Według mnie S będzie idealnie ale może się mylę. Jeździmy głównie weekendy po mieście i jakieś wypady za miasto. Zeszłe wakacje jeździliśmy po mazurach. W tym roku planujemy rowery wziąć do Chorwacji. Ja sam poruszam się na Kross Level A4 2008 (taki biało-czarny), rozmiar 19' 187cm/90kg .

Wydaje mi się że do takiego zastosowania będzie to odpowiedni wybór, Scott dobra marka, osprzęt na takie przejażdżki też ok.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Napisano

Bierz "M" imo...

Zerknij na ten temat dlaczego! CLICK!

W weekend wrzuce Ci dokladne fotki z perspektywy jak "M" lezy na 165cm.

Szczerze, oplaca sie najbardziej wziasc najtansza contesse i zrobic upgrade jak sobie to liczylem ostatnio. A czasem mozna wyrwac uzywke/nowke za relewacyjna cene.

Mysle ze plus w W-wie zszedlby z ceny do 1000zl jakby ich przycisnac za "50" i zostanie sporo kasy na upgrade'y.

Oni te rowerki przecenili z 1500 na 1250... tyle ze przed kryzysem kupilismy u nich ten rower za 1200zl... i oni maja nadal te same stare zapasy tyle ze zrobili sztuczna wzwyzke po rosnacym kursie mimo iz brali po starym.

Pierwsza rzecz do wymiany to korba! To jest masakra. Druga taka sama korba po 600km wyglada gorzej niz moja korba z macrocasha ktora przejechala 15k km bez zadnych ingerencji i szanowania napedu, nie mowiac o 2 szajsowych łancuchach.

Nastepna rzecz to jakis Epicon/RST First zamiast XCM/XCR i tanio kokpit na alu rurki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.