swatch Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam kolegów, Jestem nowym forumowiczem, aczkolwiek na rowerze jeżdżę od dawna. Jako, że pogoda sprzyja postanowiłem doprowadzic do porządku mój stary rowerek (Trek 850 z 97 roku ), który przez ostatnie 5 lat zastał się w garażu moich rodziców. Wszystko udało mi się doprowadzić do porządku i jestem gotowy na nowy sezon, poza jednym małym detalem .... - manetka prawa niestety nie działa. Zamierzam ją rozkręcić i zajrzeć do środka, ale kilkakrotnie miałem z nią problemy wczesniej i podejrzewam, że może być już nie naprawialna ... Mój problem to znalezienie zamienników manetek, ponieważ w moim rowerze przerzutka z przodu, to stare Alivio, z tyłu STX, manetki Alivio(Rapidfire) połączone z hamulcami. Bardzo chciałbym zostać przy czymś podobnym (Gripshift nie wchodzi w grę), ale ponieważ nie interesowałem się ostatnio rowerami nie wiem, co najlepiej zagra z moimi przerzutkami :)Z góry uprzedzam, że nie chciałbym również zbyt dużo ładować w ten rower na razie. Proszę o pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Zasadnicze pytanie - 7 czy 8 biegów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swatch Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Sorki, zapomniałem dodać, 7 biegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwietnik Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Zdecydowanie polecam Alivio, oczywiście w wersji 7 biegowej, ładne, solidne i chodzą perfekcyjnie. Ja też mam STX, tylko że w wersji 8-biegowej, zamontowałem klamkomanetki Aliwio i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.