Bardzo proszę o podanie rzeczywistej wagi Kross Level A6 V-brake 09 rama 18 lub 20 cali.
mam dylemat: na dziś jestem posiadaczem Unibike Evolution 2009 rama 21
rower jest sakramencko cięzki ważył po rozpakowaniu 13.6 kg
po zmianie drutówek 2.3 na zwijane 2.0 zyskałem 300g
ale ciągle sporo, zastanawiam się więc jak zejść do ok 12kg, tyle mi wystarczy
Ale patrząc na ceny amortyzatorów o wadze ok 1600g widzę że bez 1,5zł się nie obejdzie.
RST First Platinum to ok 1000zł a przecież jeszcze w kolejce czekają sztyca mostek kierownica klamki i korba ;(
Tak więc zastanawiam się czy waga 12,5kg A6 podawana przez producenta ma coś wspónego z rzeczywistoscią, bo chyba taniej mi będzie sprzedać Unibika i zakupić A6
Mam też w domu Krossa A4 08 rama 21cali i waży dokładnie 13.4kg, więc widać że tu producent sporo nakłamał
co mam robić? inwestować w Unibike, czy kupić A6? Czy A6 jest rzeczywiście lżejszy o 1kg od Unibike?
Pytanie
Gość Teodoryk
Witam,
Bardzo proszę o podanie rzeczywistej wagi Kross Level A6 V-brake 09 rama 18 lub 20 cali.
mam dylemat: na dziś jestem posiadaczem Unibike Evolution 2009 rama 21
rower jest sakramencko cięzki ważył po rozpakowaniu 13.6 kg
po zmianie drutówek 2.3 na zwijane 2.0 zyskałem 300g
ale ciągle sporo, zastanawiam się więc jak zejść do ok 12kg, tyle mi wystarczy
Ale patrząc na ceny amortyzatorów o wadze ok 1600g widzę że bez 1,5zł się nie obejdzie.
RST First Platinum to ok 1000zł a przecież jeszcze w kolejce czekają sztyca mostek kierownica klamki i korba ;(
Tak więc zastanawiam się czy waga 12,5kg A6 podawana przez producenta ma coś wspónego z rzeczywistoscią, bo chyba taniej mi będzie sprzedać Unibika i zakupić A6
Mam też w domu Krossa A4 08 rama 21cali i waży dokładnie 13.4kg, więc widać że tu producent sporo nakłamał
co mam robić? inwestować w Unibike, czy kupić A6? Czy A6 jest rzeczywiście lżejszy o 1kg od Unibike?
pomocy please
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.