Skocz do zawartości

[rower/dual] skladać czy kupić gotowy? Do 2000zł.

KuBeek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam problem bo planuje kupić na następny rok duala(rower-MTB) a jestem zielony w tego rodzaju sprzęcie aczkolwiek umiem już trochę skakać(1metr w górę i 2.5metra w przód, oczywiście z rampy). Mam 14 lat , wzrost 175cm, waga 65kg. Jaka powinna być dla mnie odpowiedniej wielkości rama(cale?) Mój budżet ograniczony jest do około 2000zł. Zastanawiałem się nad Northec Blade 2 ale nie wiem czy będzie na mnie dobry. I jak na moje oko 15kg dla duala to troche dużo=[. Proszę o pomoc! =] .

Napisano

Może to trochę nie moja dyscyplina sportu, ale jak się nie znasz na sprzęcie i nie masz możliwości kupić taniej/okazji itp to lepiej kup sobie gotowca ze sklepu nie będziesz miał wtedy problemów ze sprzętem, bo wszystko będzie dobrane sprzętowo i pięknie działać.

Napisano

Zapomnij o Northtec bierz Signa !!! Tamto to jest jakaś lipa według mnie ;p nie masz się co zastanawiać SIGN i jazda ;D

Napisano

Fajnie wygląda, ale nie wiem czy nie będzie za ciężki =[[. Mój znajomy ma 13kg dual. I jaka powinna być dla mnie rama (wielkość/cale)? 15 cali? I czy widelec z resorem 140mm był by dobry dla duala?

Napisano

dual to nie rower! To dyscyplina!

I czy widelec z resorem 140mm był by dobry dla duala?
amortyzator nie resor. Pozatym za duzo 80-100mm jest ok.
I jaka powinna być dla mnie rama (wielkość/cale)? 15 cali?
jak najmniejsza. 15' to maaax.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...