CichyKL Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Zna ktoś może jakieś bardziej wymagające (te słabsze też ) trasy XC w okolicy Góry Kamieńsk? Jeżeli znacie ciekawe trasy w powiecie Radomszczańskim i Bełchatowskim, również piszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Na górze Kamieńsk masz 2 trasy DH, w sumie można je przejechać rowerem do XC, przy odrobinie samozaparcia . Na samym szczycie jest też kopalnia piasku/żwiru i tam można sobie poszaleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CichyKL Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Trasy DH na górze Kamieńsk znam dość dobrze, aczkolwiek o kopalni nie słyszałem. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Wjeżdża się tam od drugiej strony, asfaltowym podjazdem o dł ok 2km. Można potrenować podjazdy przy okazji , a dalej w stronę Bogdanowa / Woli Krzysztoporskiej jest Borowa Góra i fajny podjazd/zjazd w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Koło Borowej Góry i na północ od niej faktycznie ciekawy, lekko pofałdowany teren, jechałem kiedyś w kierunku Kamieńska przez Postękalice, Michałów, Moników (chyba) i okolica mi się podobała. A z Borową Górą mam też nieco traumatyczne wspomnienia sprzed paru lat kiedy z kumplem uciekaliśmy przed burzą spod Góry Kamieńsk i właśnie gdzieś koło Borowej Góry tak przygrzmociło (mimo że jeszcze nie padało) że do Bogdanowa, gdzie przeczekaliśmy burzę dolecieliśmy już w naprawdę rekordowym tempie . A jak ogólnie powiat radomszczański to przede wszystkim okolice Przedborza, jest tam kilka ciekawych górek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.