maropils Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam! Jestem posiadaczem amortyzatora Fox F-100. Chciałem się dowiedziec czy pokrętło do regulacji tłumienia posiada jakiś moment koncowy, tzn u mnie jest tak ze moge krecic i krecic i w sumie nie wiem na jakim etapie jestem. Prosze o podpowiedz
tobo Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 noo logika podpowiada że raczej na pewno. pytanie brzmi czy kręcąc regulatorem uzyskujesz zmienione wartości tłumienia? znaczy się, czy masz szybki lub wolny powrót? jeśli tak to nie przejmowałbym się brakiem ograniczenia. jeśli natomiast mimo obracania regulatora masz ciągle tą samą wartość tłumienia znaczy to że tłumik powrotu jest uszkodzony: na przykład kręcisz całym tłumikiem powrotu.
maropils Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Napisano 8 Kwietnia 2010 ooo to chyba jest uszkodzony ten tłumik. kręcąc nic się nie zmienia, powrót jest zbyt zamulasty. Może jakas podpowiedz gdzie moge wymienic tą czesc lub naprawic i ile to bedzie kosztowac ;/
sivydym Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 Na pewno tu: http://www.cult-bikes.com/ ino cena moze zabić
maropils Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Napisano 9 Kwietnia 2010 hmmm a ta cena jak moze byc dotkliwa?? bo zastanawiam sie czy warto bedzie go robi;/
MarcinGoluch Napisano 9 Kwietnia 2010 Napisano 9 Kwietnia 2010 Wyjaśnijcie mi dlaczego zwykłego powietrzniaka chcecie oddawać do CultBike? F100 czyli Float jest prostym widelcem powietrznym bez stałych komór z mieszanką azotową więc nie ma w nich filozofii i zaglądnie do niego każdy serwis mający rozsądne pojęcie o widelcach. Pozdrawiam! Marcin
maropils Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Napisano 9 Kwietnia 2010 Wyjaśnijcie mi dlaczego zwykłego powietrzniaka chcecie oddawać do CultBike? F100 czyli Float jest prostym widelcem powietrznym bez stałych komór z mieszanką azotową więc nie ma w nich filozofii i zaglądnie do niego każdy serwis mający rozsądne pojęcie o widelcach. Pozdrawiam! Marcin A jaki serwis bys polecił Marcin?? z tego co widzę to jesteś z tego regionu co ja.
tobo Napisano 9 Kwietnia 2010 Napisano 9 Kwietnia 2010 czemu oddawać do culta? a który serwis ma na stanie cześci do foxa? cult bikes sprzedaje części serwisowe innym sklepom?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.