Skocz do zawartości

[amortyzator] jaki wybrać do kleina

artbi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam forumowiczów, to mój debiut, więc liczę na wyrozumiałość

mam kleina attitude z 1995 r. i potrzebuję wymienić amortyzator, obecnie jest rock shox sl titanium ze skokiem bodajże 63 mm, ale już bardzo słabo trzyma, chciałbym kupić coś nowego, ale boję się o skutek w postaci zmiany geometrii roweru, powodującej pogorszenie właściwości trakcyjnych, w miejscowym serwisie nie bardzo chcą wziąć odpowiedzialność za zmianę na "współczesny" amortyzator

co polecicie do tego roweru? jeżeli idzie o budżet, to chciałbym zmieścić się w 2k (przy ewentualnej wymianie na tarcze przód - teraz v-brake i adaptacją rury sterowej do mostka)

Napisano

Dziękuję za odpowiedź

Rozważam montaż widelca sztywnego, z tym że myślałem o karbonowym accencie - ponoć można go tak przyciąć, że nie zmieni geometrii.

Wolałbym jednak widelec amortyzowany, wiem że stare modele o identycznych gabarytach pasują, ale czy można dostać egzemplarz w dobrym stanie?

Chciałbym uniknąć częstego serwisowania, bo właśnie z tego powodu muszę wymienić obecny amortyzator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...