artbi Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 witam forumowiczów, to mój debiut, więc liczę na wyrozumiałość mam kleina attitude z 1995 r. i potrzebuję wymienić amortyzator, obecnie jest rock shox sl titanium ze skokiem bodajże 63 mm, ale już bardzo słabo trzyma, chciałbym kupić coś nowego, ale boję się o skutek w postaci zmiany geometrii roweru, powodującej pogorszenie właściwości trakcyjnych, w miejscowym serwisie nie bardzo chcą wziąć odpowiedzialność za zmianę na "współczesny" amortyzator co polecicie do tego roweru? jeżeli idzie o budżet, to chciałbym zmieścić się w 2k (przy ewentualnej wymianie na tarcze przód - teraz v-brake i adaptacją rury sterowej do mostka)
krzysiekmz Napisano 10 Kwietnia 2010 Napisano 10 Kwietnia 2010 W tym modelu widzialbym widelec sztywny. Amorek podejdzie np. starszy sid ze skokiem 63mm. manitou mars, sx. Pozdrawiam.
artbi Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Napisano 12 Kwietnia 2010 Dziękuję za odpowiedź Rozważam montaż widelca sztywnego, z tym że myślałem o karbonowym accencie - ponoć można go tak przyciąć, że nie zmieni geometrii. Wolałbym jednak widelec amortyzowany, wiem że stare modele o identycznych gabarytach pasują, ale czy można dostać egzemplarz w dobrym stanie? Chciałbym uniknąć częstego serwisowania, bo właśnie z tego powodu muszę wymienić obecny amortyzator.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.