Gość Kris Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam, mam okazję kupić fajną ramę kolarzówki (cervelo soloist team), ale chciałbym wyposażyć ją w osprzęt do rowerów crossowych (koła, kierownica itd). Czy jest to wykonalne i czy jest w ogóle sens. Rower byłby użytkowany raczej w warunkach miejskich, żadnego off-road'u.
Moloch89 Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Może być problem z hamulcami, ramy szosowe mają mocowanie w ramie na 1 śrubę na hamulec szosowy, dlatego v-braków nie zamocujesz, a hamulec szosowy ma inny "uciąg" jest przystosowany do klamek szosowych i zwykłymi klamkami do v-braków może być problem z hamowaniem. Ale jak dobrze wyregulujesz hamulce i dasz dobre klocki to powinno działać.
lens Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Dzięki za rzeczową odpowiedź. Czy rozwiązaniem mogą być hamulce tarczowe? Jak z oponami, czy moźna zastosować szersze opony (nie mam na myśli opon do MTB), coś w stylu 700C (chyba tak się nazywają koła do cross i trekking)? PS. Zalogowałem się, dlatego mam inny login.
Moloch89 Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 na ramie nie będzie mocowań na hamulec tarczowy, z szerszymi oponami może też być kłopot
lens Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam, dzięki jeszcze raz za odpowiedź; chyba więc będę musiał sobie odpuścić tę ramę, trudno.
Pytanie
Gość Kris
Witam,
mam okazję kupić fajną ramę kolarzówki (cervelo soloist team), ale chciałbym wyposażyć ją w osprzęt do rowerów crossowych (koła, kierownica itd).
Czy jest to wykonalne i czy jest w ogóle sens.
Rower byłby użytkowany raczej w warunkach miejskich, żadnego off-road'u.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.