mushishi Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Przedstawiam mój rower na ramie giant anthem advanced. Bar Ends: (Rogi) con tec 64g Bar Plugs: (Korki do kierownicy) accent 4g Brake (Front): (Hamulec przedni) avid elixir cr 290g klamka alu śruby Brake (Rear): (Hamulec tylny) avid elixir cr 310g klamka alu śruby Cables (Front): (Pancerze i linki przód) 24g Cables (Rear): (Pancerze i linki tył) 42g Cassette: (Kaseta) shimano xtr m970 11-32 224g Chain: (Lancuch) shimano cn7701 267g skracany, z spinką sram Crankset: (Korby) shimano XTR m970 775g z BB, koronki race face Derlr (Front): (Przerzutka przednia) shimano xtr m970 127g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) sram 9.0sl carbon 189g Fork: (Widelec) Fox 32 F100 RLC 1536g przycinana rura sterowa Rear Shock: (Damper) Fox RP23 165mm 239 z tulejkami i śrubami ti Frame: (Rama) giant anthem advanced 2181g rozmiar L + miski sterów Grips: (Gripy) accent lite 18g przycinane Handlebar: (Kierownica) KCNC SC Bone scandium 114g skracana Headset: (Stery) fsa 53g wszystko oprócz misek Pedals: (Pedaly) Exustar E-PM25-Ti 214g Rotor (Front): (Tarcza przód) avid g3 185mm 168g tarcza+śruby Rotor (Rear): (Tarcza tył) accent blade 160mm 109g tarcza+śruby Seat: (Siodlo) tune speedneedle 97g Seatpost: (Sztyca) pivit 310g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) giant 28g Shifters (Front): (Manetka przód) sram x-9 gripshift 92g Shifters (Rear): (Manetka tył) sram x-9 gripshift 97g Skewers: (Zaciski kol) dartmoor bolt-on 67g Spacers: (Podkladki pod mostek) carbon 8g 2x10mm Starnut: (Gwiazdka) 9g Stem: (Mostek) KCNC FLY RIDE st60 80mm 108g Tire (Front): (Opona przednia) schwalbe rocket ron 2,1 390g Tire (Rear): (Opona tylna) schwalbe rocket ron 2,1 385g Top Cap: (Top cap) boplight 5g Tubes (Front): 68g wetylek FRM + mleczko no flats Tubes (Rear): 71g wetylek FRM + mleczko no flats Wheel Front: (Kolo przednie) 630g piasta dt 240s, obręcz ztr alpine, szprychy sapim laser, alu nyple Wheel Rear: (Kolo tylne) 752 piasta dt 240s, obręcz ztr alpine, szprychy sapim laser, alu nyple TOTAL: 10065g Sztyca jest w zastępstwie, czekam na zamówioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 piękny rower, od zawsze podobają mi się Anthemy Advanced Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Seat: (Siodlo) tune speednudle 97g Co to za szybka-klucha z nadwaga sie trafila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) ^ Czemu z nadwagą ? Moje ze skórą też ważyło 97g - tak jak pisze na naklejce na siodle, a teraz z alcantarą 90g. Piękny rower...Anthemy to mój fetysz Mushishi - popraw nazwę siodła Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kezcuzj Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ile ważysz? Zaobserwowałeś może efekt "pływającej" kierownicy, o której można gdzie-nie-gdzie przeczytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mushishi Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Siodełko ma wagę prawidłową, to wersja skórzana , jedynie nazwa przekręcona. Co do kierownicy, użytkuję ją już półtora roku i nie miałem takiego wrażenia. Niecałe 80kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Zapomnialem ze skorzane wersje istnieja Poprawilem nazwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Rama z pulpitu ..... Kiedy <10kg :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mushishi Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Rama z pulpitu ..... Nie rozumiem... Dziś poniżej 10kg, dotarła zamówiona sztyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Dlaczego zainstalowałeś damper odwrotnie jak to ma w zwyczaju Giant robić fabrycznie? Miałem tą ramę w wersji alu, bardzo miło ją wspominam, była bardzo szybka...twoja musi być już piekielnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Nie rozumiem... Dziś poniżej 10kg, dotarła zamówiona sztyca. Mam Anthem na pulpicie na kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Jak użytkujesz tą kierownice przy swojej wadze to przestałem się martwić o siebie. Teren zaliczasz? A rower cudo bardzo mi się podoba i masz wagę która jest dla mnie teraz celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mushishi Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 (edytowane) Wymieniona sztyca na karbonową LUXTECH, rozpiska po zmianach: Bar Ends: (Rogi) con tec 64g Bar Plugs: (Korki do kierownicy) accent 4g Brake (Front): (Hamulec przedni) avid elixir cr 290 klamka alu śruby Brake (Rear): (Hamulec tylny) avid elixir cr 310 klamka alu śruby Cables (Front): (Pancerze i linki przód) 24g Cables (Rear): (Pancerze i linki tył) 42g Cassette: (Kaseta) shimano xtr m970 11-32 224g Chain: (Lancuch) shimano cn7701 267g skracany, z spinką sram Crankset: (Korby) shimano XTR m970 75g z BB, koronki race face Derlr (Front): (Przerzutka przednia) shimano xtr m970 127g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) sram 9.0sl carbon 189g Fork: (Widelec) Fox 32 F100 RLC 1536g przycinana rura sterowa Rear Shock: (Damper) Fox RP23 165mm 239 z tulejkami i śrubami ti Frame: (Rama) giant anthem advanced 2181g rozmiar L + miski sterów Grips: (Gripy) accent lite 18g przycinane Handlebar: (Kierownica) KCNC SC Bone scandium 114g skracana Headset: (Stery) fsa 53g wszystko oprócz misek Pedals: (Pedaly) Exustar E-PM25-Ti 214g Rotor (Front): (Tarcza przód) avid g3 185mm 168g tarcza+śruby Rotor (Rear): (Tarcza tył) accent blade 160mm 109g tarcza+śruby Seat: (Siodlo) tune speedneedle 97g Seatpost: (Sztyca) LUXTECH 155g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) giant 28g Shifters (Front): (Manetka przód) sram x-9 gripshift 92g Shifters (Rear): (Manetka tył) sram x-9 gripshift 97g Skewers: (Zaciski kol) dartmoor bolt-on 67g Spacers: (Podkladki pod mostek) carbon 8g 2x10mm Starnut: (Gwiazdka) 9g Stem: (Mostek) KCNC FLY RIDE st60 80mm 108g Tire (Front): (Opona przednia) schwalbe rocket ron 2,1 390g Tire (Rear): (Opona tylna) schwalbe rocket ron 2,1 385g Top Cap: (Top cap) boplight 5g Tubes (Front): 68g wetylek FRM + mleczko no flats Tubes (Rear): 71g wetylek FRM + mleczko no flats Wheel Front: (Kolo przednie) 630g piasta dt 240s, obręcz ztr alpine, szprychy sapim laser, alu nyple Wheel Rear: (Kolo tylne) 752 piasta dt 240s, obręcz ztr alpine, szprychy sapim laser, alu nyple TOTAL: 9910g Rower jest szybki, trzeba mieć jedynie sił w nogach aby ją utrzymywać. Amortyzator mam tak, bo bliżej dźwignia od propedal. Kierownicę użytkuję od półtora roku, nic dziwnego z nią się nie dzieje. Ścianki ma cieniutkie. Przetrwała poprzedni sezon [w poprzednim rowerze], głównie w bikemaraton i kilka innych imprez. Foto Edytowane 8 Kwietnia 2010 przez mushishi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) giant 28g Tutaj swobodnie minimum 15 gram lżej na rzecz Smuda lub kcnc. Skewers: (Zaciski kol) dartmoor bolt-on 67g Tutaj także 30 gram lżej na Tune'a lub no - name z ebay'a Dalej . . . Tarcze na Dartmoor Nano lub Formula R1 lub Hope Saw, do wyboru do koloru 180 musisz mieć na przodzie, tym bardziej przy Elixirze CR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mushishi Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Tutaj swobodnie minimum 15 gram lżej na rzecz Smuda lub kcnc. Tutaj także 30 gram lżej na Tune'a lub no - name z ebay'a Dalej . . . Tarcze na Dartmoor Nano lub Formula R1 lub Hope Saw, do wyboru do koloru 180 musisz mieć na przodzie, tym bardziej przy Elixirze CR ? Nowe tarcze są w drodze, przy okazji wymienię kilka śrubek w hamulcach, trochę gram spadnie. Zacisk podsiodłowy podoba mi się karbonowy z strony smud-carbon.eu, napisałem zapytanie -ciekawe czy mi zrobią. Zaciski kół raczej zostaną, dobrze się sprawują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Piękny rowerek Pozwolisz że Cię pomęczę? Jak oceniasz pracę zawieszenie w porównaniu do Sonixa? Mam na myśli najpopularniejsze problemy fulli, czyli bujanie, usztywnianie podczas hamowania, kopanie korby. Podjeżdża/zjeżdża lepiej/gorzej? Opisz jak możesz wrażenia po przesiadce. Jestem tym bardziej ciekawy porównania bo damper i amor jest ten sam więc różnica to tylko kwestia ramy. Giant ma jedne z bardziej dopracowanych zawiech więc taka konfrontacja mnie bardzo ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mushishi Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Piękny rowerek Pozwolisz że Cię pomęczę? Jak oceniasz pracę zawieszenie w porównaniu do Sonixa? Mam na myśli najpopularniejsze problemy fulli, czyli bujanie, usztywnianie podczas hamowania, kopanie korby. Podjeżdża/zjeżdża lepiej/gorzej? Opisz jak możesz wrażenia po przesiadce. Jestem tym bardziej ciekawy porównania bo damper i amor jest ten sam więc różnica to tylko kwestia ramy. Giant ma jedne z bardziej dopracowanych zawiech więc taka konfrontacja mnie bardzo ciekawi. Przejechałem na razie niewiele kilometrów, ale pewne odczucia już mam. Zawieszenie jest bardziej miękkie [co nie znaczy, że bardziej buja], po prostu wybiera mniejsze nierówności. Jeżdżę aktualnie z propedal na 3, w sonix miałem na 2. Na tym ustawieniu na asfalcie z 1mm się ugina, ale to także zależy od przełożenia i kadencji. Przy stawaniu na pedały, bądź przyśpieszaniu usztywnia się i nie buja. Zjeżdżałem jedynie z małych okolicznych górek i wydaje mi się że nie usztywnia się podczas hamowania [jeszcze to dokładniej zweryfikuje]. Kopanie korby, czy szarpanie łańcucha brak [z tym że zjeżdżałem na razie z małych górek]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 No kolego ... widze że wreszcie porządna marka zawitała w twojej stajni gratuluje super machinki , kumpel z teamu na takim śmiga tylko nieco innym osprzęcie , zacny oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Rower doskonały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mushishi Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Wymieniłem kilka części i śrub, poniżej szczegóły. * wymiana śrub na ti w mostku - zysk 16g * wymiana śrub na alu w manetkach - zysk 6g * wymiana śrub na alu w przerzutce przód - zysk 5g * wymiana tarcz i śrub mocujących na ti - zysk 65g * wymiana adaptera i śrub mocujących na ti w przednim hamulcu - zysk 20g * wymiana adaptera i śrub mocujących na ti w tylnim hamulcu - zysk 26g * wyminana śrub na ti w sztycy - zysk 9g * wymiana zacisku sztycy na smud karbon - zysk 20g Bar Ends: (Rogi) con tec 64g Bar Plugs: (Korki do kierownicy) accent 4g Brake (Front): (Hamulec przedni) avid elixir cr 270g klamka alu śruby, śruby ti mocujące zacisk Brake (Rear): (Hamulec tylny) avid elixir cr 284g klamka alu śruby, śruby ti mocujące zacisk i adapter Cables (Front): (Pancerze i linki przód) 24g Cables (Rear): (Pancerze i linki tył) 42g Cassette: (Kaseta) shimano xtr m970 11-32 224g Chain: (Lancuch) shimano cn7701 267g skracany, z spinką sram Crankset: (Korby) shimano XTR m970 75g z BB, koronki race face Derlr (Front): (Przerzutka przednia) shimano xtr m970 122g śruby alu Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) sram 9.0sl carbon 189g Fork: (Widelec) Fox 32 F100 RLC 1536g przycinana rura sterowa Rear Shock: (Damper) Fox RP23 165mm 239 z tulejkami i śrubami ti Frame: (Rama) giant anthem advanced 2181g rozmiar L + miski sterów Grips: (Gripy) accent lite 18g przycinane Handlebar: (Kierownica) KCNC SC Bone scandium 114g skracana Headset: (Stery) fsa 53g wszystko oprócz misek Pedals: (Pedaly) Exustar E-PM25-Ti 214g Rotor (Front): (Tarcza przód) ashima Air Rotor black 180mm 119g tarcza+śruby ti Rotor (Rear): (Tarcza tył) ashima Air Rotor black 160mm 90g tarcza+śruby ti Seat: (Siodlo) tune speedneedle 97g Seatpost: (Sztyca) LUXTECH 144g śruby ti Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) smud karbon 8g śruba ti Shifters (Front): (Manetka przód) sram x-9 gripshift 89g śruba alu w obejmie Shifters (Rear): (Manetka tył) sram x-9 gripshift 94g śruba alu w obejmie Skewers: (Zaciski kol) dartmoor bolt-on 67g Spacers: (Podkladki pod mostek) carbon 8g 2x10mm Starnut: (Gwiazdka) 9g Stem: (Mostek) KCNC FLY RIDE st60 80mm 92g śruby ti Tire (Front): (Opona przednia) schwalbe rocket ron 2,1 390g Tire (Rear): (Opona tylna) schwalbe rocket ron 2,1 385g Top Cap: (Top cap) boplight 5g Tubes (Front): 68g wetylek FRM + mleczko no flats Tubes (Rear): 71g wetylek FRM + mleczko no flats Wheel Front: (Kolo przednie) 630g piasta dt 240s, obręcz ztr alpine, szprychy sapim laser, alu nyple Wheel Rear: (Kolo tylne) 752g piasta dt 240s, obręcz ztr alpine, szprychy sapim laser, alu nyple TOTAL: 9738g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi