Skocz do zawartości

[olej]Suntour Duro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ostatnio chciałem sobie wymienić olej w amortyzatorze na rzadszyKlik.

Przez myśl mi przeszło żeby ztuningowac swoje duro,lecz się rozmyśliłem.doczytałem się ażeby wlać olej do amortzatora trzeba wykonywać jakieś czary.wiem że karidż olejowy znajduje się w prawej goleni,ale nie wiem jak to tam wlać.I jeszcze pytanie czy nie będzie ciec ten olej przez te śrubki które są na dole goleni??

pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Ciężko cokolwiek zrozumieć ... Chcesz wymienić olej w tłumiku ?? I czemu miałby cieć skoro teraz nie cieknie ??

http://zarzecki.com/rower/duro/ tu sobie poczytaj o tych czarach i voodoo może sie czegoś dowiesz.

Żeby wymienić olej odkręcasz korek w koronie wylewasz stary zalewasz nowy, tyle ile było starego.

• Mod Team
Napisano

dobra dzięki za odpowiedź , a możesz mi jeszcze powiedzieć czy ten olej będzie dobry?

pozdro

Jaki olej zależy od preferencji, więc trudno określić "czy ten olej będzie dobry?" dla Ciebie akurat. Im gęstszy olej tym większe tłumienie, im rzadszy tłumienie mniejsze.

Napisano

bo ja aktualnie ważę jakieś 90kg(trochę przytyłem przez zimę;p) mam 187cm wzrostu i chcę aby amor był bardzo miękki, ponieważ teraz moja waga będzie szła w duł.

pozdrawiam

Napisano

Z tego co wiem to oryginalnie w Duraczu jest olej 7,5 W (niektórzy twierdzą że nawet 10W ;o), więc sądzę że 2,5W to przesada... zwłaszcza że jesteś dość ciężki. Możesz w znacznym stopniu utracić tłumienie :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...