dziobi42 Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 witam wszystkich mam problem z dosc starym amortyzatorem RST191 jest to seryjny amortyzator spreżynowy z roweru trek 3700 z 2006r moj problem polega na tym ze amortyzator z czasem wlasciwie przestal dzialac a raczej (uginac sie) wiec postanowilem go rozebrac przeczyscic wszystko i nasmarowac wszystko wygladalo pieknie tylko ze po zlozeniu go do kupy okazalo sie ze teraz sie ugina nawet za bardzo do tego stopnia ze jestem w stanie dobic go bez wsiadania na rower dodam ze amortyzator nie ma zadnej regulacji a taki miekki nigdy nie byl nawet po wyjechaniu ze sklepu.Mam nadzieje ze ktos z was moze bedzie mial jakis pomysl jak mozna rozwiazac ten problem bo ja kapletnie nie mam zadnego pomyslu co mu sie moglo stac chcial bym jeszcze ze 2 miesiace na nim pojezdzic bo poznij planuje wymiane na cos co amortyzuje. Z gory dziekuje wszystkim z pomoc i pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2010 Heh ten model ma na bank 2 pokrętła preload od napięcia sprężyn(chyba ze twoj nie), polecam pokręcić na max+. Dodatkowo rozbierz go jeszcze raz wyczyść z tego smaru co dałeś i daj jakiś gęstszy. wtedy jego praca bedzie otępiona i powinno pomoc. Mój kolega ma taki sam amor i muszę przyznać ze naprawdę jest miękki.
dziobi42 Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Napisano 7 Kwietnia 2010 u mnie nie ma zadnych pokretel sa tylko 2 korki na gorze nawet nie przykrecane tylko wciskane a jak mozesz gdzie twoj kolega ma ta regolacje dzieki a gestrzego smaru do srodka goleni to juz chyba nie znajde bo tym w sprayu spryskalem tylko po wierzchu po poludniu bede mogl zrobic jakies fotki bo teraz lece do pracy dzieki za odp
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.