Skocz do zawartości

[rogi] Opłaca się?

HapTi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zatem jutro odbieram skręcony rower kross level a2 z 2010r. Odrazu zakupiłem błotniki, licznik (bidon i oświetlenie dostałem gratis). Zawsze podobały mi się rogacze, jednak nie wiem czy mają duży wpływ na komfort jazdy. Co o nich sądzicie?

Napisano

Oczywiście, że przydatne. Zwiększają komfort w czasie jazdy, można zmienić pozycję rąk w czasie jazdy. Dokup, na pewno się przydadzą.

Napisano

rogów używam od kiedy kupiłem pierwszy sensowny rower (już z 8 lat będzie) i mogę z całą stanowczością stwierdzić że to przydatny patent :)

pozwala na odpoczynek rękom przez zmiane pozycji chwytu, ułatwiają (subiektywne odczucie) trzymanie kiery na podjazdach... to naprawde praktyczny dodatek :thumbsup:

edit: niezłe rogi dostaniesz już za >50zł. Ja używam seryjnie montowanych, które kosztują chyba 35zł i jestem zadowolony (chociaż troche śmiesznie wyglądają, ale idzie się przyzwyczaić :huh: )

Napisano

rogi smica/boplight (to raczej to samo) znajdziesz na allegro już od ~63pln. są małe i lekkie.

te accenty też są ok. trochę większe (grubsze), jeśli masz większe ręce to moga być nawet wygodniejsze :icon_mrgreen:

• Mod Team
Napisano

Accent, Smica lub Boplight warto dać trochę więcej i mieć lekko i w miarę komfortowo.

Ja jednak rogów nie używam z przyzwyczajenia, jednak niejednokrotnie zastanawiam się nad zakupem.

Napisano

Odkąd tylko jeżdżę rowerkiem używam rogów. Rewelacyjny patent. Mam seryjnie montowane za jakieś 30 zł. Osobiście doradzam nieco grubsze, większy komfort a wcale nie mam dużych dłoni.

Napisano

Rogi to coś co możesz sobie kupić, nie są drogie, a jak ci nie spasują to ściągasz. Nie jest to element który się montuje inwazyjnie. (Tak sądzę, mogą być wyjątki :devil: )

Są różne rodzaje, proste, gięte, długie, krótkie, profilowane... Do wyboru do koloru.

Ja osobiście jeżdżę bez rogów. Miałem rogi Fisher'a, nie spasowały mi. Planuje zakup, ale jest to odległy plan. :)

http:// http://e-rower.pl/rogi-race-carbon-p-1967.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...