Skocz do zawartości

[sklep] Decathlon M1 (Marki)...

Micusek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiedziałem który dział wybrać, ale doszedłem do wniosku że chyba ten (oprócz skradzione rowery) się do tego nadaje.

Otóż nie polecam stawiać rowerów na "parkingu rowerowym" przy sklepie Decathlon w Markach (C.H. M1), byliśmy dzisiaj z kolegą, dwa rowery zapięte na 3-4 zapinki przez ramy, koła i "stojak" dla rowerów. 40 minut w sklepie po zapinki dla mnie, powrót i po zaledwie dwutygodniowej Meridzie TFS 100-V zostało co ? Nic... z wyjątkiem mojego Krossa. Po 50 min dochodzeniach odnaleziono z którejś kamery filmik, zapewne nie decathlonowej, bo na ich kamerze postoju nie widać.

Teraz o panach ochroniarzach : przyszedł jeden coś powiedział że niestrzeżony to parking, i że KTOŚ od dwóch tygodni kradnie rowery spod ich sklepu oraz że STARAJĄ się go złapać, szkoda że nawet jakiejś tabliczki nie powiesili że ktoś tam rowery kradnie, nie postawili kogoś kto by tego doglądał.. drugi ochroniarz "pocieszył" kolegę że znaleźli w/w film jak jakiś koleś na czarno z obcęgami szerokości 1,5m obcina zapinki (nawet ich nie zostawił więc koledze zostały tylko wspomnienia) i idzie z rowerkiem gdzieś daleko za sklep.

No cóż, wiemy dobrze że pod centrami kradną, ale pod tym decathlonem był CAŁY PEŁEN PARKING, przechodzi tam ... kilka osób co minutę a samochody to wręcz krążą .. Czy to brak zainteresowania ze strony Narodu czy coś innego to już nie wiem...

W każdym razie przy tym decathlonie SZCZEGÓLNIE nie polecam parkować...

Pozdrawiam, zapewne kolega pozostawi temat w "skradzionych", na razie chyba się wybrał na policję albo rodzice ze złości zabrali mu komputer i zamknęli gdzies... :/

Napisano

To też napisałem, ale nie zwalaj winy na nas, bo sklep mógł zostawić chociaż tabliczkę że ostatnio częściej kradną, czyż nie ?

No ale sam fakt zadziwia - ktoś rozcina wielkimi obcęgami , 5 m od drzwi wejściowych do sklepu, 3 czy 4 zapinki i nikt nie reaguje, nie widzi ?

Swoją drogą ja tu tylko ostrzegam innych.

Napisano

To też napisałem, ale nie zwalaj winy na nas, bo sklep mógł zostawić chociaż tabliczkę że ostatnio częściej kradną, czyż nie ?

No ale sam fakt zadziwia - ktoś rozcina wielkimi obcęgami , 5 m od drzwi wejściowych do sklepu, 3 czy 4 zapinki i nikt nie reaguje, nie widzi ?

Swoją drogą ja tu tylko ostrzegam innych.

A na kogo zwalić na złodzieja że mu okazje zrobiliscie :thumbsup: Jesli chodzi o tabliczki to by materiału brakło jak by mieli na każdym parkingu stawiać.

Do rozcięcia linki wystarczą zwykłe kombinerki (wiem bo sam sobie sprawdzałem wytrzymałosć takiej linki dlatego jak już muszę do sklepu to się z bikiem gramolę)no chyba że to były jakieś fest zapinki :) .

Napisano

Fest nie były, ale .. ehh.. :) Nie chce tutaj się tłumaczyć, bo mi roweru na szczęście nie ukradli, ale najłatwiej pisać jak to komuś ukradną a nie tobie ;]

Wspomnę tylko jeszcze raz - kradzieże sie zdarzają, wiadomo, trzeba by było obstawić cały świat, ale skoro ochroniarz sam z przykrością stwierdza, że od dwóch tygodni ktoś znacznie częściej kradnie rowerki to warto by było coś zrobić. :)

Ale koniec tłumaczeń i obwiniania, ostrzegam że na razie lepiej się tam nie zatrzymywać. Ew. z 2-ma U-Lockami :P

Napisano

Obejrzyj ten filmik: 

jak widać, nikt nie zwraca uwagi na to, że ktoś coś kombinuje przy zapięciach.

Prawdę powiedziawszy mogło się to zdarzyć pod każdym sklepem. Kolega niestety roweru już pewnie nigdy nie zobaczy na oczy, gdyż policja zapewne zakończy postępowanie zanim je nawet rozpocznie. Wiem, łatwo mówić, jeżeli nie jest się stroną poszkodowaną, ale uwierz, znam to z autopsji - co prawda sprawa nie związana z rowerem, ale policjant stwierdził jedynie, że praktycznie nie ma szans na odnalezienie sprawcy i lepiej dać sobie spokój.

Napisano

W Decathlonie jest o tyle dobrze, że do środka sklepu można wchodzić z rowerami. Ja nigdy nie miałem z tym problemu i tą opcję najbardziej polecam.

Niestety mamy taki kraj, że większość się nie przejmuje tym co się wkoło dzieje...

Napisano

A na tym materiale http://www.tvnwarszawa.pl/2,2324146,1,3,0,0,wideo.html widać, że jesteśmy lepsi od nowojorczyków, tu przynajmniej ktoś zareagował. :)

Swoją drogą ja miałbym wielkie opory przed zostawieniem roweru na parkingu w CH Marki, przecież obok jest Praktiker ze wszystkim co może się przydać do złamania zabezpieczenia, dodatkowo tam przecież wszystko kradną. Kiedyś policja wystawiła tam samochód dostawczy na przynętę bo był okres, że takie tam często znikały, i długo czekać nie musieli po 15 minutach samochód już wyjeżdżał z parkingu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...