Skocz do zawartości
  • 0

Jak zapakować opony?

rrobsonm

Pytanie

Napisano

Chciałbym zaoferować na internecie sprzedaż kompletu opon. Jak zapakować drutówki? Nie można ich zginać wcale z tego co mi intuicja podpowiada? Znalezienie pudełka o wymiarach pod opony jest dosyć trudne. Po jakim sprzęcie mogłoby być to pudełko? Jak zapakowane przychodzą opony ze sklepów interntowych w wersji drut?

Ponad to paczka musi spełniać warunek: MAKSIMUM - suma długości i największego obwodu mierzonego w innym kierunku niż długość - 3000 mm, przy czym największy wymiar nie może przekroczyć 1500 mm. Czyli nie może to być

A wysłanie opon sklejonych ze sobą, owiniętych w coś jest możliwe? Poczta przyjęłaby taka paczkę?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem czy ja coś źle w ofertach kurierów sprawdzam ale w kilku których sprawdzałem wysyłka wychodzi około 30zł. Na poczcie kilkanaście. Chyba sklepy mają podpisane oddzielne umowy a klienci indywidualni maja ceny inne. Mieszkam w pobliżu Częstochowy więc dostęp do jakiś tam kurierów bym miał.

Napisano

Skleić ze sobą taśmą, owinąć papierem do oklejania paczek (to kupienia na poczcie) albo wsadzić w worek na śmieci lub inną folię. Można włożyć 2 kawałki kartonu po bokach żeby nic nie przebiło pakunku. No i starannie zakleić. Nie widzę powodu dla którego mieliby nie przyjąć - paczka to paczka, jak nie przekracza min/max wymiarów i jest zamknięta to raczej muszą przyjąć.

Napisano

Wysylalem 2 kpl opon na poczcie w worku na smieci. Oba doszly i maja sie dobrze. Placilem za wysylke jakos 12-13 zl. :)

Napisano
Moje slicki przyszły złożone na pół, zawinięte w jakiś worek. Mają się dobrze :huh:

znajomy kupił oponki MTB druciaki też złożone w pół, więc to chyba dość popularna metoda.

Trzeba jednak uważać by nie uszkodzić drutu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...