Skocz do zawartości

[serwis] Brak części do Manitou R7 Elite 2006-07

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ufff... Po zmianie dystrybutora Manitou w Polsce, powstało spore zamieszanie z częściami. Velo, jako nowy dystrybutor, dopiero kompletuje części. Puki co nie wiedzą co i kiedy będą mieć. Stary dystrybutor też już nie wie co i gdzie ma...

Przez miesiąc próbowałem ściągnąć części niezbędne do remontu mojego amortyzatora. Oprócz o-ringów i kompletu naklejek, Velo nie miało nic. Dziś okazało się, że dostaną uszczelki :sick:

Potrzebuje jeszcze ślizgi. Nie mam pojęcia gdzie je kupić. W Velo chyba się na mnie zdenerwowali i powiedzieli, że taka wymiana "nie jest zalecana" :thumbsup:

Napisałem maila do witryny manitou.com i czekam na odpowiedź. Czy możecie powiedzieć, gdzie mam pytać o ślizgi do Manitou R7 Elite (golenia 30mm) z roku 2006 lub 2007? :)

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Jesli slizgi i bushes to to samo - a przynajmniej tak mnie zawsze uczono - to tu sa za 17 funtow plus 5-taka za przesylke.

http://www.edinburghbicycle.com/ebwPNLqrymode.a4p?f_ProductID=7759&f_SupersetQRY=C181&f_SortOrderID=1&f_bct=c003154c003141c003200

Stawiam zoledzie przeciwko dolarom ze przedzej przyjdzie przesylka z UK niz Velo sie obrobi z uzupelnieniem stanow magazynowych.

Proponuje tez popatrzec na niemieckim internecie. Blizej, szybciej i nieco taniej za przesylke...

Szacunek...

I.

Napisano

Dzięki za wskazówki. Mam nadzieje, że przez portal manitou.com.pl uda mi się coś wskórać. Napisałem do nich maila i są chętni wysłać mi same ślizgi kurierem za 88zł + koszty przesyłki. Jeśli wszystko się uda, to problem mam z głowy :icon_wink:

Jeszcze raz dzięki :rolleyes:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam.

Od dłuższego czasu przymierzam się do serwisu mojej r7. Chcę to zrobić sam( praktyczna wiedza jest nieoceniona ;-) ) i tu się pojawia mój problem. Jak nie planowałem robić serwisu to wszystko było a teraz nie mogę nigdzie dorwać ani uszczelek ani smaru. Nie orientuje się ktoś , gdzie można takie coś dostać? Pytałem w sklepach i mówią ze nie ma nawet u dystrybutora niektórych rzeczy (np smar motorex prepm) uszczelek nie mogę też nigdzie znaleźć, ani orginałów ani enduro co były na allegro. I teraz moja prośba:

Jeżeli ktoś zna jakiś sklep gdzie dostepny jest smar motorex prepm lub uszczelki do matnitou r7 (evil genius ew enduro) to prosiłbym o informacje. Wiem że można sćiągnać z zagranicy ale chciałem z pl.

a i jeszcze jedno z uszczelkami to nie nawojuje, ale może znacie jakieś dobre smary do amorów gdyby nie było zalecanego. wiem o judy butter a jakies inne??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...