crossmax Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Ufff... Po zmianie dystrybutora Manitou w Polsce, powstało spore zamieszanie z częściami. Velo, jako nowy dystrybutor, dopiero kompletuje części. Puki co nie wiedzą co i kiedy będą mieć. Stary dystrybutor też już nie wie co i gdzie ma... Przez miesiąc próbowałem ściągnąć części niezbędne do remontu mojego amortyzatora. Oprócz o-ringów i kompletu naklejek, Velo nie miało nic. Dziś okazało się, że dostaną uszczelki Potrzebuje jeszcze ślizgi. Nie mam pojęcia gdzie je kupić. W Velo chyba się na mnie zdenerwowali i powiedzieli, że taka wymiana "nie jest zalecana" Napisałem maila do witryny manitou.com i czekam na odpowiedź. Czy możecie powiedzieć, gdzie mam pytać o ślizgi do Manitou R7 Elite (golenia 30mm) z roku 2006 lub 2007?
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 6 Kwietnia 2010 Klaniam, Jesli slizgi i bushes to to samo - a przynajmniej tak mnie zawsze uczono - to tu sa za 17 funtow plus 5-taka za przesylke. http://www.edinburghbicycle.com/ebwPNLqrymode.a4p?f_ProductID=7759&f_SupersetQRY=C181&f_SortOrderID=1&f_bct=c003154c003141c003200 Stawiam zoledzie przeciwko dolarom ze przedzej przyjdzie przesylka z UK niz Velo sie obrobi z uzupelnieniem stanow magazynowych. Proponuje tez popatrzec na niemieckim internecie. Blizej, szybciej i nieco taniej za przesylke... Szacunek... I.
crossmax Napisano 7 Kwietnia 2010 Autor Napisano 7 Kwietnia 2010 Dzięki za wskazówki. Mam nadzieje, że przez portal manitou.com.pl uda mi się coś wskórać. Napisałem do nich maila i są chętni wysłać mi same ślizgi kurierem za 88zł + koszty przesyłki. Jeśli wszystko się uda, to problem mam z głowy Jeszcze raz dzięki
bzyk2002 Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Witam. Od dłuższego czasu przymierzam się do serwisu mojej r7. Chcę to zrobić sam( praktyczna wiedza jest nieoceniona ;-) ) i tu się pojawia mój problem. Jak nie planowałem robić serwisu to wszystko było a teraz nie mogę nigdzie dorwać ani uszczelek ani smaru. Nie orientuje się ktoś , gdzie można takie coś dostać? Pytałem w sklepach i mówią ze nie ma nawet u dystrybutora niektórych rzeczy (np smar motorex prepm) uszczelek nie mogę też nigdzie znaleźć, ani orginałów ani enduro co były na allegro. I teraz moja prośba: Jeżeli ktoś zna jakiś sklep gdzie dostepny jest smar motorex prepm lub uszczelki do matnitou r7 (evil genius ew enduro) to prosiłbym o informacje. Wiem że można sćiągnać z zagranicy ale chciałem z pl. a i jeszcze jedno z uszczelkami to nie nawojuje, ale może znacie jakieś dobre smary do amorów gdyby nie było zalecanego. wiem o judy butter a jakies inne??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.