Gość JerryJr Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam ,jakis czas temu zalozylem temat o KTMie ,Meridzie ,Scottcie i Unibiku ,niestety moj budzet sie nieco skurczył ze wzgledu na konieczne wydatki . Nie mniej jednak wciaz chce kupic rowerek ,i mysle o Krossie Hexagonie V6 . Na rowerze glownie jezdze po betonie i asfalcie . Chce aby rower był szybki ,ładny (wg. mnie kross ten jest),i fajnie jakby mozna go na kolko wyrwac nie raz bo to strasznie lubie . Na rowerze jezdze duzo ,raz do roku trasa ok 150 km ,taka wakacyjna wycieczka. Bedzie dobry dla mnie ? Chcialbym cos z wiekszym kólkiem ale nie wiem czy cos w tej cenie znajde z 28 albo 29 . Tak jak wyzej ,jezdze tylko na asfalcie i betonie . Wiec fajnie by bylo miec te duze kolka . Co polecicie ,a moze ten Kross da rade?
jasskulainen Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 skoro jezdzisz glownie na asfalcie to po co ci rower mtb ? nie lepiej kupic cos na szosowych kolach ?
Gość JerryJr Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Kurcze ,nie wiem ,nie znam sie ,podaj jakis moze przyklad ,do ok 1100 - 1200.
C00BA Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Tylko, ze stowe drozszy http://unibike.pl/crossfiregts.html
Gość JerryJr Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 E tam ,nie fajny ,z reszta jak bym mial go brac to juz bym tego krossa wolal . Musze miec dobry amor ,a kross ma ,z reszta uni jest przeciez slabszy technicznie od krossa ,moze sie nie znam ,ale dziwie sie ze to ma byc lepszy wybor .mozesz uzasadnic ?
Kornik Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 spoko rower poleciłem go koledze i teraz na nim śmiga i nie zmienia na inny zostaan przy tym hexagonie
Gość JerryJr Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Ale który poleciles kumplowi ? Hexagona czy Unibika ? A czy te hamulce tektro IO daja rade ? np czy jak bede jechal i wcisne przedni to przelece przez kierownice ? a jak wcisne tylny to zblokuje kółko ? chcialbym v-brejki ale ma te tarcze ,dadza one rade ? Aha ,no i ogólnie te Krossy to dobre rowery ? Czy takie lepsze makrokesze ? Jak bede dbal to bedzie git ?
szefix Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Jak podoba się Tobie Hexagon i Twoje 4 litery się na nim dobrze czują to bierz krossa. Na milion procent będzie lepszy od makrokeszu i co najważniejsze duuuużo lżejszy. Jest jeszcze jedna sprawa, poruszona wyżej czy na asfalt chcesz kupić rower typowo górski czy raczej jakiegoś crossa (typ roweru - nie mylić z marką).
afly Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Ja bym nie brał Kross Hexagona V6 2010, zamiast tego modelu wolałbym Kross Level A2 XT 2009 http://masterbike.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=31&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1 lub Kross Hexagona V6 2008 (na razie trudno dostępny na allegro.pl)
jabol Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Nie brać hexagona - to szajs ramowy i wykonaniowy. Zbieraj i targuj się: http://scott.pl/product.php?id_cat=244&id_prod=1359 a jak nie, to może któryś z tańszych crossowych kellysów.
afly Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Nie brać hexagona - to szajs ramowy ... Tak i właśnie dlatego nikt nie ma roweru na tej ramie ważącego poniżej 12kg oraz nitk nie składał na tej ramie roweru do maratonów, gratuluje wiedzy, a tak w ogóle to o którym jeszcze modelu Hexagona piszesz?
jabol Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Gratuluję pomysłu. Rama hexagona waży w 19" koło 2 kg. Do tego jest rekreacyjna, więc ciekawe, jakie to maratony. Miałem V4, Kolega ma V6. W obydwu słaby lakier i problemy z montażem i regulacją.
afly Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Gratuluję pomysłu. Rama hexagona waży w 19" koło 2 kg. Do tego jest rekreacyjna, więc ciekawe, jakie to maratony. Miałem V4, Kolega ma V6. W obydwu słaby lakier i problemy z montażem i regulacją. To nie pomysł , rama w Hexagonach od 2009 -2010 waży około 1800g ponieważ jest z wyższego modelu Level, a na tej ramie jest wiele rowerów złożonych do maratonów wsród użytkowników tego forum - nie masz pojęcia to nie pisz . I rekreacyjna to była rama w modelach 2007-2008 typowa ATB, teraz Hexagony mają ramy MTB
jabol Napisano 7 Kwietnia 2010 Napisano 7 Kwietnia 2010 Jeśli proponujesz V6 '08, to odnoszę się do tej ramy. A ramę v4@a2 znam. Jest spoko - lekka i wytrzymała. Ale kupno hexagona do maratonów zakończyłoby się wymianą całego osprzętu. Kross 2010 nie prezentuje już takiego osprzętu jak kiedyś. V6 '10 ma gorszy amortyzator i jest cięższy od '08, mając tylko lepszą ramę. Dalej niesmak mnie bierze na widok firmy, która zmienia layout strony internetowej, a nie raczy łaskawie odpowiedzieć na kilka maili, jakie wysłałem koło roku temu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.