fiskus Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Patrząc na mapę buduję mi się przed oczyma ciekawa trasa wiodąca leśnymi terenami do Poznania przez Pobiedziska, Swarzędz. Przez mgłę z zeszłorocznego Eska Fujifilm Bike Maratonu w Poznaniu pamiętam trasę na odcinku Swarzędz - Poznań. Od strony Wrześni w tym kierunku jeździłem w zasadzie wyłącznie do miejscowości Graby. Czy jest może ktoś kto jeździ po tych terenach i jest w stanie przybliżyć mi w jakiejś mierze tą trasę? Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrulek84 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Fajne odcinki będę pisał w kwadratowych Np: Z Wrześni coś wykombinujesz do Nekli i dalej [Nekielka, Wagowo,przez rezerwat Promno do Promna] do samych Pobiedzisk nie warto jechać. Z Promna już asfalt do Biskupic. Uzarzewo [stromy podjazd] do Gruszczyna i [wzdłóż jeziora Swarzędzkiego, poz główną trasą na drugą stronę szlakiem wzdłóż stawów na Maltę]. Co Ty na to? Fajnie się jedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiskus Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Fajne odcinki będę pisał w kwadratowych Np: Z Wrześni coś wykombinujesz do Nekli i dalej [Nekielka, Wagowo,przez rezerwat Promno do Promna] do samych Pobiedzisk nie warto jechać. Z Promna już asfalt do Biskupic. Uzarzewo [stromy podjazd] do Gruszczyna i [wzdłóż jeziora Swarzędzkiego, poz główną trasą na drugą stronę szlakiem wzdłóż stawów na Maltę]. Co Ty na to? Fajnie się jedzie Rzeczywiście z Wrześni do Nekli lub bezpośrednio do Nekielki mam sprawdzoną trasę przez Graby. Dziękuję za odpowiedź, ponieważ właśnie o coś takiego mi chodziło. Trasę niestety będę miał okazję dopiero sprawdzić w niedzielę 18 kwietnia lub ewentualnie wcześniej w sobotę. W każdym razie dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keramp Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Fiskus a nie lepiej jak już będziesz w Grabach to jechać dalej na Babskie i dalej na Wagowo potem Park Promno itd a Nekle-Nekielke zostawić na południu nietknięte. Zdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neli Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Z Wagowa można też pojechać dalej Parkiem Krajobrazowym Promno przez Rezerwat Dębiniec aż do Promienka, próźnej drogą gruntową nad Jeziorem Góra do Góry, Jankowo, Uzarzewo-Święcinek, Uzarzewo, dolina Cybiny,wzdłuż Jeziora Swarzędzkiego, Malta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikan Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Jeśli orientujesz się w szlakach to polecam trzymać się niebieskiego pieszego. Wiedzie on częściowo po trasie bikemaratonu, zjechać z niego należy przy jeziorze góra i jechać dalej na Jankowo, Uzarzewo jak wyżej koleżanka napisała. Szlak ciekawy rowerowo i całorocznie przejezdny (w przeciwieństwie do zielonego - tylko dla Buszmenów ;] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orba Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam Tak czytam poszczególne trasy koło Pozniania ale czy moze jest jakiś książkowy przewodnik rowerowy o samej Wielkopolsce? Mieszkam tu od jakiegoś czasu ale dopiero w te wakacje zaczęłam zwiedzać pobliskie miejsca. Pozdrawiam Jola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Zobacz to: http://www.topmapa.pl/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,190/category_id,20/option,com_virtuemart/Itemid,96/ Wielkopolska - atlas turystyczno-drogowy z wydawnictwa Top Mapa. Na piekarach jest sklepik z mapami w takim pasażu, tam ją mają (22 zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orba Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Kuba dzięki za namiary =) W weekend nabyłam właśnie z Top Mapy "Nadwarciański Szlak Rowerowy", "Ziemiński Szlak Rowerowy" i "Pierścień dookoła Poznania". Trasy są dość słuszne w swej rozległości a ja na szybkiego muszę rower kupić żeby móc cokolwiek zacząć. Edytka: Tak jeszcze dopiszę żeby nie wprowadzać w błąd...Szukam drugiego roweru bo oxygen mam na kresach wschodnich i tam głównie jest użytkowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.