Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] RST Gila

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar kupić ten amortyzator : RST GILA PLUS DA (RA) '2007 rok. Chciałbym was prosić o opinie o tym sprzęcie. Czy polecacie czy raczej odradzacie. Mogę go kupić za około 200 zł nowego. Czy to dobra cena czy nie dobra? Z góry dziękuję za wszelkie opinie. Pozdrawiam

Napisano

Jeśli miałbym wybierać między gilą , a sztywnym to wybrałbym sztywnego sztućca... Chyba że lubisz się bawić w wymiany oleju itp. itd. Może coś z niego wykrzesasz mi się nie udało i z 100mm skoku wykorzystuje jakieś 50-60 , a ważę około 70kg...

Napisano

Nie ma tragedii, dużo lepiej pracuje od XCM-a i porównywalnie z XCR, ale ten amor najlepiej pracuje pod osobą 80-90 kg. Dużo lepiej jest po zalaniu go olejem.

Według mnie za 200 złotych warto

Napisano

Mam Santora NYX'a z kontrola twardości jest świetny ! ale te wymiany smaru i oleju :) co rok po 2 razy . widzialem ta gile i uuuuu...... no z 2006 katastrofa zobacz lepiej santora albo crasha o wiele lepsze. Pozdro :)

Napisano

Dawno temu sam miałem Gile, a dokładnie dziś zaoferowałem się znajomej że zrobię jej przegląd roweru, ma tam Gile właśnie - przypomniałem sobie to to jak działa.

Odradzam zdecydowanie, ciężkie ledwo pracujące kowadło, ponieważ swego czasu miałem również XCR to mam porównanie i XCR jest o niebo lepszy. To zabrzmi śmiesznie ale mimo tak małej ceny obu modeli różnica w działaniu to różnica klasy jak nie dwóch. XCR można śmiało powiedzieć że działa, Gila nie działa w ogóle.

Napisano

gili nie kupuj! znacznie lepszy jest XCR, ale jesli ci sie nie spieszy z wymianą to dozbieraj jeszcze troche i porozgladaj sie za torą lub epiconem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...