python25 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam mam taki dylemat jak w temacie,zmieniam osprzęt przy rowerku i zastanawiam się nad tym czy lepszy będzie zacisk hamulca hydraulicznego xtr czy saint? Trafiłem na sainta w jakimś sklepie internetowym jest ciut droższy od xtr czy za tym idzie jakość i siała hamowania czy to tylko kwestia tego że jedno jest nowsze a drugie starsze? Mam manetki xt w zasadzie różniące się tylko kosmetyką od saintów tak że powinno to dobrze współpracować doradźcie panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 A co to w ogóle za pytanie? Saint to wielki i ciężki zacisk, z bardzo dobrą modulacją i wielką siłą hamowania a XTR to leciutki zacisk, typowo do wyścigów z zauważalnie mniejszą mocą. Dodatkowo XTR jest tylko pod IS a nowe amory są pod PM. Także albo założysz na przód tarczę 180 + adapter PM->IS albo musisz mieć amora pod IS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
python25 Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 no i to jest bardzo dobra odpowiedź która w pełni mnie satysfakcjonuje, zależy mi na dużej sile hamowania a kilka gramów w tę czy w tamtą nie zrobi mi różnicy wysikam się przed drogą i na jedno wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Dodatkowo XTR jest tylko pod IS. Dziwne, bo mój XTR był PM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Talibek Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Może to tania chińska podróbka.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
python25 Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Chyba jednak istnieją oba rodzaje przynajmniej tak utrzymuje producent PM Klik IS Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.