theoodor Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum. Nie jestem obyty w temacie a chciałbym dokonać trafnego wyboru w doborze roweru. W oko wpadły mi trzy propozycje na których skupiam swoją uwagę: 1. Kross Crow Preria - >LINK< Plusem moim zdaniem jest naprawde dobry osprzęt na tym rowerze jeden z lepszych w tej cenie niestety wyczytałem gdzieś że hamulce hydrauliczne są nieporozumieniem, chociaż nie wiem tak naprawdę dlaczego. Drugi minus to geometria ramy taka jakby bardziej z górala, natomiast rower jest przeznaczony głównie do jazdy po szosie z wypadami na leśne ścieżki. 2. Mbike CROSSER SX - >LINK< Na plus na pewno osprzęt jednakże tutaj podobnie z ramą jak w Krossie, taka jakby bardziej "góralowa". No i coś mi nie gra że tylko 1500zł za niego, ponadto nigdy nie słyszałem o firmie Mbike. Może ktoś kto się zna na rzeczy wie czy gdzieś jest haczyk? 3. Kellys Axis - >LINK< Dość sensowny osprzęt i rama z taką geometrią jaka chyba powinna właśnie być. Sądze że to faworyt. Oczywiście to są przemyąlwnia kompletnego laika więc proszę o wyrozumiałość. Będę wdzięczny za wypowiedź o wszystkich trzech modelach, Wasze plusy, minusy i faworyci.
daniel33mc Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Ja osobiście moge co polecić Kellys Axis ma taki sam w domu ,nawet 2
Pitof Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Witaj, wyczytałem gdzieś że hamulce hydrauliczne są nieporozumieniem Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, bo ten Kross z aukcji nie ma hamulców hydraulicznych, tylko zwykłe V-ki. Natomiast, jeśli to jest ogólne stwierdzenie to oczywiście jest to kompletną bzdurą. No i coś mi nie gra że tylko 1500zł za niego, Cena przyzwoita, ale znów żadna tam wielka okazja. MBIKE nie jest jeszcze zbyt znaną marką to i może biorą ciut mniej od tych już lepiej zadomowionych na rynku. W cenie Axisa z 2010 roku jest lepszy Kellys Exquisite Nie wiem tylko jak teraz z dostępnością i rozmiarami. Ewentualnie możesz poszukać Axisa z 2009 roku, bo generalnie Kellysy na 2010 rok podrożały.
theoodor Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Napisano 5 Kwietnia 2010 Z hamulcami hydraulicznymi w tym Krossie spotkałem się na innej aukcji w zbliżonej cenie, ktoś gdzieś krytykował że przy serwisie mogą być problemy z tymi hamulcami i twierdzono że zwykłe V-ki byłyby odpowiedniejsze. Jeżeli chodzi o cenę to celuje w 1300zł chyba że trafiłaby się nieprawdopodobna okazja cenowa wtedy mogę dołożyć 200zł extra, więc jeżeli chodzi o Kellysa to wchodzi w grę tylko zeszłoroczny model natomiast ten który Ty polecasz pomimo że świetny to jednak za drogi. Pozdrawiam
afly Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Z hamulcami hydraulicznymi w tym Krossie spotkałem się na innej aukcji w zbliżonej cenie, ktoś gdzieś krytykował że przy serwisie mogą być problemy z tymi hamulcami i twierdzono że zwykłe V-ki byłyby odpowiedniejsze. Pozdrawiam Akurat tutaj na forum spotkasz sie z użytkownikami którzy te hamulce doceniają oraz według nich raz ustawione stają się bezobsługowe - więc problemów z serwisem nie będzie, bo tego serwisu "nie ma", jedynie raz na jakiś czas być może odpowietrzenie układu i tyle - nie ma co panikować.
Pitof Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 To zapewne chodziło o hydrauliczne V-ki Magury HS. Nie wiem z czym tam niby ma być problem. Co do Kellysa to dałeś link do modelu 2010, więc uznałem, że cena 17XX zł mieści się w Twoim budżecie.
przemot Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 Ja osobiście od niedawna śmigam na Kross Crow Preria właśnie z hamulcami hydraulicznymi Magura HS-11 i jest po prostu miodzio a cena tego roweru na alledrogo w chwili obecnej to 1099zł. Pozdro
rastatajm Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 Nie masz co obawiać się tych hamulców, raz ustawisz i zapomnisz...są bezobsługowe. A co do samego Krossa Preria to najlepszy cross za 1k.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.