jacob5 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam, jestem kompletnie zielony w tych sprawach i mam taki problem. Mam amora z mocowaniem pm i chce kupić hamulec i pewnie będzie z mocowaniem is. Wszędzie widzę adaptery pod amora is i hamulec pm a na odwrót za bardzo nic nie widzę moglibyście mi podesłać link do takiego adaptera, albo wytłumaczyć jak to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etnies77 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 http://allegro.pl/item981029496_adapter_shimano_przod_tarcza_180mm_is_pm.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LoveBeer Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 dokladnie - sa ale chyba tylko na 180 mm. ja mam wlasnie taki uklad i dziala znakomicie - porzadne ustawienie chyba latwiejsze niz w przypadku is-is bez zadnych adapterow (bo to jest totalna porazka...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Też taki mam i działa to sprawnie. Mniejszej tarczy jak 180 załozyć sie w tej konfiguracji po prostu nie da z przyczyn czysto technologicznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob5 Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Żeby nie zakładać nowego tematu mam jeszcze jedno pytanie Mam rozumieć że każdy hamulec ma takie samo mocowanie i do tego mocowania kupuje się adapter czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 IS i PM to są standardy i nie mogą się różnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob5 Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Czyli obydwa hamulce są takie same ?? Niezależnie jaki kupie każdy ma takie samo wejście ?? Tylko jeśli bym chciał np większą tarcze kupić to musze zakupić taki adapter?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 http://www.pricepoint.com/images/TECH_pages/TECH_Disk_tab_type.jpg Po lewej masz IS2000 a po prawej PM (post mount). Hamulce występują w tych 2 standardach (z nielicznymi wyjątkami) i w zależności jaki masz widelec i hamulec taki stosujesz adapter(albo przykręcasz bezpośrednio). Oczywiście są adaptery PM>IS, IS>PM, IS>IS, PM>PM, dwa ostatnie służą do zmiany wielkości tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.