Skocz do zawartości

[siodełko] Jak zwiększyć wygodę ?

pim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Spodenki z wkładką, lub bielizna. No i trzeba jeździć, jeździć i jeździć. Jednorazowe wypady na większe odległości ni przyzwyczają tyłka do siodełka. A samo siodło, jeżeli ma służyć do dłuższych wycieczek, to raczej lepsze jest twarde, niż miękkie.

Na forum jest sporo wątków o różnych siodłach, ja niezmiennie polecam Charge Spoon - dla mnie ideał, 10h na siodle nie stanowi problemu(sprawdzone).

Napisano

To Twoje wyglada na dosc wygodne...

nie wiem jak jest u Ciebie z intensywnoscia jazdy, ale ja jak mam 2 tyg. przerwy po ktorej wsiadam na rower to nastepnego dnia czuje lekki dyskomfort.

Jeszcze jedna sprawa - jak jezdzilem na siodle Gianta ktore byblo fabrycznie (miekkie, skorzane) to mialem ciagle odczucie "podczszczypywania", nie wiem czemu sie tak dzialo ale musialem co chwile unosic tylek i na nowo sie wpasowywac.

Teraz mam SKN San Marco o mimo zwiekszenia twardosci komfory zacznie wzrosl.

Od miekkiej miejskiej kanapy tez bedzie Cie bolal jak bedziesz jezdzil wieksze trasy okazjonalnie.

A jesli nadal sie bedziesz upieral na pokrowiec gelowy, to w lidlu ma byc teraz w ofercie. http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-5C399856-02E87739/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=9070

Napisano

Witam

Kilka dni temu zrobiłem swoim rowerkiem 70km. Pod koniec wycieczki jedyne co mi dokuczało to pupa, strasznie obolała. Posiadam takie siodło: http://www.velo.com.pl/www/produkt/?m=0&pk=%&id=1137 . Zastanawiam się nad zmianą siodełka lub pokrowcem na siodełko. Co radzicie ? Pozdrawiam

Mam takie same, zakładam je tylko na wyprawy bo jest super wygodne, siedziałem na nim nawet po 12h dziennie i jestem z niego zadowolony. Ale używam też gaci z wkładką.

Ciężko będziesz miał znaleźć wygodniejsze siodełko, tak jak pisali poprzednicy kup sobie gacie z wkładką, po pewnym czasie Ci sie przyzwyczai do siodełka i bedzie mniej boleć, ewentualnie jak masz kase to zainwestuj w Brooksa.

• Mod Team
Napisano

Pielucha pomoże. Siodełko przynajmniej dla mnie szersze niż 130mm bardzo uciska i na dłuższe trasy jest uciążliwe. Decyduje nie jego komfort (miękkość) ale kształt. Tak jak napisali poprzednicy, kanapa też może być niewygodna.Dla faceta ważna jest również dziura na prostatę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...