Skocz do zawartości

[rama] Naklejki pod lakierem bezbarwnym - usuwanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Niedawno pierwszy raz od dłuższego czasu miałem okazję coś pogrzebać przy swoim jednośladzie, a że do roboty zbyt wiele nie było to zacząłem sobie szukać problemów :). I jakoś tak mi się zawidziało zmienić imidż i pozbyć się wszystkich naklejek (ewentualnie na łączeniach koloru przykleić coś zaprojektowanego przez siebie). Oczywiście daleko nie zaszedłem, bo z tego co się orientuję owe naklejki przykryte są lakierem bezbarwnym. Na początek jakoś zdrapałem żółty wzorek z dolnej rury, ale z bliska jest lekko widoczna różnica w lakierze.

16146744_1.jpg

I teraz pytanie, czy taka zabawa jest bezpieczna dla lakieru? Czy można później takie miejsca pokryć lakierem bezbarwnym?

• Mod Team
Napisano

Na pewno rama będzie narażona na warunki bardziej niż z kompletnym lakierem, bo lakier bezbarwny to warstwa ochronna i utwardzająca.

Zrobić można wszystko, a liczy się efekt, jak zrobisz to profesjonalnie to super, ale jak tandetnie położysz lakier to będą widoczne zacieki i różnice w kolorze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...